WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN
Beste lezers,
In dit weekjournaal beginnen we met een opgelegd straf(je) tegen de illegale puppyhandel, ook nemen we afscheid van vier van onze logees, komt Pum binnenkort op bezoek bij zus Flor, Neemt King de vrijheid om andere mandjes te proberen, Zien we hoe de NVWA op schandelijke wijze haar doel voorbij schiet, zoekt de politie getuigen van de wolvenmoord. In de column wijzen we nog eens op de gevolgen voor hondenpootjes van de combinatie van hete zon en asfalt, en in de (on)zin van de week zien we een vorm van georganiseerde misdaad. Natuurlijk hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…
– Illegale puppyhandel in Spierdijk bestraft met boetes
– Afscheid van Ian en Babs.
– Pum komt binnenkort heel even bij ons…
– King heeft een ander rustplekje gevonden
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Hoe de NVWA blundert en volledig haar doel voorbij schiet
– Politie: Zoekt getuigen van wolvenmoord en heeft ook goede berichten
– Leuk instructiefilmpje voor jonge baasjes
– Bericht van baasje over: Deisy
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Zomer en asfalt …
– De (on)zin van de week: Georganiseerde misdaad ?
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!
.
.
GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER
.
.
De week van dag tot dag:
.
.
.
Maandag 23 mei 2022
.

Op 22 september werd de locatie aan de Zuid-Spierdijkerweg door de politie bezocht, nadat een dierenarts had gemeld dat het vermoedelijk om te jonge puppy’s uit het buitenland ging. Eenmaal daar bleek dat niet alleen de juiste papieren ontbraken, maar dat de hondjes ook niet goed verzorgd werden. Aan de politie vertelde het duo in eerste instantie dat de puppy’s uit Breda kwamen, maar tijdens de hoorzitting bleek dat het toch Hongarije was. De hondjes kwamen met een speciaal transport naar Nederland. Het ging om ruim twintig dieren in nog geen twee maanden tijd. Volgens de officier van justitie B. Beune vormden de hondjes – vanwege kans op besmetting met het rabiësvirus – een gevaar voor de volksgezondheid.
Boetes
Tegen de daders werd door de aanklaagster een taakstraf van 30 uur en een boete van 1.500 euro geëist, waarvan 500 euro voorwaardelijk. Er werd door de mannen om vrijspraak gevraagd, omdat de dieren naar eigen zeggen wel goed verzorgd zouden worden. Volgens de Amsterdammer klopt het niet dat de hondjes werden verwaarloosd en hield hij van de hondjes. De rechter bestreed dat, maar hield de straf op een boete.
Hoe staat het met de strijd tegen illegale puppyhandel ?
Hoewel er nu werd ingegrepen, gebeurt dat helaas niet altijd. Zo kan een Belgische hondenimporteur Puppyhouse (nu Happy Doggy) uit Boechout ongestoord zijn praktijken voortzetten, ondanks een veroordeling voor overtreding van de Belgische milieuwetgeving en dierenwelzijnswet. Er wordt hem geen strobreed in de weg gelegd. En ook in Nederland lijken er gemeenten te zijn waar illegale puppyhandel weinig tegenwerking ondervindt.
.
Gelukkig kon de malafide puppyhandelaar De Meiboom dankzij House of Animals eerder dit jaar wel gestopt worden, vanwege meerdere ingediende handhavingsverzoeken door House of Animals en bijbehorend bewijs. Ook voerde House of Animals actie door middel van de petitie tegen broodfok op Marktplaats.
.
Hopelijk kunnen nog veel meer soortgelijke misstanden aan het licht gebracht en bestreden worden. In dit geval lijkt het erop dat de mannen geen pups meer zullen verhandelen: “Ik brand mijn vingers er niet meer aan.”
Nu nog inzien dat deze illegale handel slecht is voor het welzijn van heel veel hondjes, veel verdriet oplevert bij nietsvermoedende baasjes en een gevaar is voor de volksgezondheid, wegens gesjoemel met leeftijd, herkomst en de vaccinatie voor hondsdolheid (rabiës). Een gewaarschuwd mens koopt geen hondje afkomstig uit de broodfokhandel en laat Marktplaats links liggen bij de aanschaf van een dier.
.
.
Dinsdag 24 mei 2022
.
.
.
.
Pum komt binnenkort heel even bij ons…

Pum

Flor
Zo kregen we ook het verzoekje om op zaterdag 11 juni a.s. 1 dagje op Pum te passen.
Als u vindt dat Pum veel op onze Flor lijkt … nou dan kan dat goed kloppen.
Het zijn namelijk broer en zus …
.
.
.
.
.
.
.
Woensdag 25 mei 2022. .
.
.
King heeft een ander rustplekje gevonden
.

Sara wilde ook eens Kings kennel uitproberen…
Onze bijna thuis gast King, heeft voor de logeerpartij altijd zijn eigen kenneltje bij zich. Omdat hij blind is geeft hem dit een vertrouwd gevoel want eenmaal in de kennel is het net of hij thuis is.
.
.
.
Nu doet het feit zich voor dat hij zich steeds meer thuis gaat voelen en ook in andere mandjes en naast de mandjes gaat liggen. Tja, als je dan je kasteel onbeheerd achter laat kun je weleens ongenode gasten krijgen.
.
.
..
.
.
.
Flor en Arie hebben zo hun eigen plekjes om uit te rusten
Soms languit uitgestrekt op de vloer en soms samen opgerold op het hondenmatrasje in een hoek.
.
.
.
.
.
.
.
<<advertentie>>
|
. .
. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Donderdag 26 mei 2022
.
Hoe de NVWA blundert en volledig haar doel voorbij schiet.
Lees de volgende artikelen en oordeel zelf…
Artikel 1
Bij Elena, zelf Oekraïense en rottweilerfokker, kwam er een noodoproep van een fokker in Kiev. Ze laadde haar auto vol met ingezamelde goederen voor dieren en vertrok met haar man naar Oekraïne. De bedoeling was om de dieren op te halen in Lviv, waar ze ook de fokker zou ontmoeten.
Met een gevulde auto vol hulpgoederen ging Elena meerder keren naar Oekraïne | Foto: ©House of Animals
De fokker, Alexander, kon zelf niet vluchten in verband met de dienstplicht in Oekraïne. Omdat hij niet meer voor de dieren kon zorgen was meegeven aan een wildvreemde voor hem de enige optie. En dus, zo vertelde Elena, stond een flinke man van bijna 2 meter te huilen toen hij zijn 8 puppy’s en 2 teven overdroeg aan Elena. Er werd afgesproken dat de moederhonden teruggaan naar Oekraïne als de oorlog voorbij is.
In Nederland gaat Elena met de puppy’s naar de dierenarts, waar ze ingeënt worden tegen rabiës en daarna 2 weken in quarantaine om ze te kunnen verkopen. Gea is een van de kopers. Het hondje krijgt de naam Mees. Gea zag het verhaal over de rottweilerpups en wilde graag helpen. Door omstandigheden was het voor haar gezin hét moment om een nieuwe huisgenoot te verwelkomen. Gea en haar man slapen de eerste twee weken bij Mees, want hij is onrustig.
Mees van Gea | Foto: ©House of Animals
Bernadette koopt twee van de geredde puppy’s. Ze benadrukt dat ze nooit een puppy via Marktplaats zou kopen. Ze is zelf gedragsdeskundige en weet daarom ook als geen ander hoe afschuwelijk het is om puppy’s 4 maanden lang in een hok te stoppen. Want dat is precies wat er gebeurd is.
De NVWA speurt naar honden die zonder eigenaar uit Oekraïne naar Nederland zijn gekomen. Maar over hoe de versoepelde regeling met betrekking tot dieren uit Oekraïne er nu precies uitziet is – zeker in het begin – nooit duidelijk gecommuniceerd door de overheid. De teksten op de website van de NVWA werden voortdurend aangepast. Maar nu opeens spreken de inspecteurs van de NVWA wél duidelijke taal. In bewaring nemen die puppy’s en 4 maanden ‘in de opslag’, zoals dat zo mooi heet. Alsof het goederen zijn. De kosten van de ‘opslag’ zijn voor de eigenaar. De wanhopige baasjes mogen in die periode niet weten waar de dieren zitten. Nog zwaarwegender: de puppy’s zitten in de ‘inprentingsfase’, die bepalend is voor hun verdere ontwikkeling als hond en gezelschapsdier. Nou, wat gaan ze veel leren in een hok. Een dier zo behandelen, ongeacht of je zegt de wet te handhaven, is dierenmishandeling. En dat is geen holle frase, maar de pijnlijke waarheid.
En als zij nou de enigen zouden zijn, maar dat zijn ze niet. De meldingen blijven binnenkomen. Wanneer ik alle verhalen hoor is er maar een conclusie mogelijk: het welzijn van deze dieren is van ondergeschikt belang voor de NVWA en de wijze van handhaven lijkt volstrekt willekeurig. Soms worden honden in beslag genomen en gaan in opslag, waarvoor de eigenaar de rekening moet betalen. Soms mogen ze gewoon in thuisquarantaine en soms worden ze eerst in beslag genomen en daarna weer teruggegeven. Er zit totaal geen lijn in het beleid, omdat er in de regels geen lijn zat en de communicatie over de versoepelingen meer dan gebrekkig was. Dan toch een deel van de mensen en hun dieren uit Oekraïne keihard aanpakken terwijl het andere deel voor hetzelfde ‘vergrijp’ humaan wordt behandeld? Dat lijkt erg op rechtsongelijkheid.
De man van Elena met hulpgoederen | Foto: ©House of Animals
Gisteren aan het einde van de dag was ik eigenlijk een beetje uit het veld geslagen. De wet hier is overtreden, maar we hebben het daar over een land in oorlog. De wetgeving is volstrekt onduidelijk geweest hierover. Communicatie is geen forte van de NVWA en over het dierenwelzijn wordt al helemaal niet nagedacht. Dat laatste is feitelijk bewezen met het 4 maanden in een hok houden van puppy’s, tijdens de belangrijkste fase van hun karaktervorming. Je zou kunnen stellen dat deze jonge dieren noodzakelijke zorg en aandacht wordt onthouden en dat mag niet in Nederland.
Er klopt niets van en dus heb ik onze advocaat gebeld en gaan wij vanuit House of Animals een officiële klachtenprocedure opstarten bij de NVWA. Daarna heb ik Frank Wassenberg gebeld, Tweede Kamerlid van de Partij voor de Dieren. Hij heeft beloofd deze week nog Kamervragen te stellen. En tot slot heb ik gesprekken gehad met dierenartsen, die niet begrijpen hoe de huidige regelgeving tot stand is gekomen en vaak ook niet op de hoogte zijn welke Oekraïense honden nu wel of niet welkom zijn.
De rottweilers bij Alexander | Foto: ©House of Animals
Terwijl ik dit schrijf krijg ik weer een lading foto’s van Elena. Ik heb haar eerder gevraagd wat voor een fokker Alexander eigenlijk is, want ik wil zeker weten dat het geen broodfokker is. Ze stuurde mij toen al alle informatie, maar met deze foto’s wil ze nog eens benadrukken waar de dieren vandaan komen.
Ik duim vooral dat de rottweilerpups na de ellende in Oekraïne en extra ellende in Nederland toch goed terechtkomen, maar dan niet dankzij de NVWA. Toon mededogen en voorkom dat deze rottweilerpups en andere dieren dubbel slachtoffer worden van de oorlog in Oekraïne!

Demy, 4 jaar | Foto: MvdVfotografie
Artikel 2
De rottweilerpups waarover ik eerder schreef zijn helaas niet de enige honden uit Oekraïne die door de NVWA gruwelijk in de knel zitten. Bij House of Animals komen steeds meer schrijnende gevallen aan het licht, met huilende betrokkenen aan de telefoon die hun verhaal doen. Zoals Marian, die dacht goed te doen, maar daar dacht de NVWA heel anders over.

Lobke, 3 maanden | Foto: MvdVfotografie
Marian heeft een kennel. Via Facebook reageerde ze op een advertentie om een zwanger teefje op te vangen uit Oekraïne. Dat ging uiteindelijk niet door want het teefje kreeg haar puppy’s in Polen. De Ierse stichting die de hond uit het door oorlog getroffen Oekraïne had gehaald nam vervolgens contact op of Marian misschien ook andere honden zou willen opvangen. De dieren zouden eerst naar een dierenarts moeten en daarna in quarantaine. Bij Marian kan dat, want zij heeft een kennel en een hectare grond. Ze kan de dieren gescheiden houden van haar eigen honden. Zo gezegd, zo gedaan.
Marian heeft vooraf de dierenarts ingelicht. Toen de dieren aankwamen werden ze meteen naar de dierenarts gebracht, die de dieren gratis onderzocht. Twee puppy’s van de in totaal zeven honden waren nog niet gechipt. De andere honden hadden paspoorten en waren gevaccineerd in Oekraïne, maar zijn voor de zekerheid door de dierenarts nogmaals gratis gevaccineerd en hebben daarna Europese paspoorten gekregen.

Henk, 7 jaar | Foto: ©MvdVfotografie
Marian is naar huis gegaan en wilde vooral goed voor de honden gaan zorgen: 3 puppy’s van 3 en 4 maanden oud en 4 volwassen honden die ernstig getraumatiseerd zijn. Trillerig, ellendig, bang en terughoudend, met behoefte aan veel liefde een aandacht. Na drie weken begonnen sommige honden eindelijk wat los te komen, alsof ze zich realiseerden dat ze eindelijk veilig waren. Maar niets was minder waar, want ineens stond de NVWA onaangekondigd op de stoep: “Mogen wij even kijken hoe de honden erbij zitten?”
‘‘Tuurlijk, kom verder.’ Marian had geen idee. Binnen kreeg ze te horen dat de dieren voor 4 maanden in bewaring genomen zouden worden.
.

Femke, 3 maanden | Foto: MvdVfotografie
Marian heeft de honden zelf in het busje getild. De dieren trilden, ze klampten zich vast, ze waren doodsbang. En zelfs nu kan Marian dit niet vertellen zonder emotioneel te worden, en dat begrijp ik zo goed. Je voelt haar verdriet. Voor ze wegreden kreeg Marian papieren in haar handen gedrukt waaruit blijkt dat ze moet betalen voor de ‘opslagkosten’, die 20.000 euro bedragen.

Bella, 3 maanden | Foto: MvdVfotografie
Marian is er dag en nacht mee bezig. Ze slaapt niet. Ze staat ermee op en gaat ermee naar bed. En als ik vraag hoe het met haar gaat zegt ze ‘ik wil niet huilen’. Ik weet inmiddels na heel wat gesprekken dat dat niet lukt.
.
.Toen de NVWA wegreed heeft de dierenarts van Marian meteen gebeld met de inspecteur van de NVWA. ‘Wij houden supervisie, wij zorgen dat de dieren goed in quarantaine zitten.’ Maar het mag allemaal niet baten. De NVWA is meedogenloos en dierenwelzijn van ondergeschikt belang.
.
Afgelopen week belde ik met kynologisch instructeur en gedragsdeskundige Thierry Duval.
Hij zegt hierover het volgende: Hondenleed door de NVWA

Siba, 2 jaar | Foto: MvdVfotografie
“Ik vind het een schrijnende zaak dat pups/ honden op deze manier in beslag worden genomen. Hiermee gooi je ze een soort van in de vuilnisbak, en zie dan maar eens hoe de honden terug komen bij eigenaren.
Naast het feit dat deze nieuwe eigenaren maanden hun hond moeten missen, zitten deze honden in een cruciale fase met betrekking tot hun ontwikkeling qua gedrag. De pups zitten in hun inprentingsfase en missen door deze actie hun ontwikkeling en socialisatie waardoor ze op een achterstand komen. Dit is een zeer kwalijke zaak omdat de pups meestal in deze situatie praktisch aan hun lot worden overgelaten en er geen training dan wel ontwikkeling plaatsvindt. Hierdoor vereenzamen ze en leren zichzelf verkeerd gedrag aan. Dit geldt niet alleen voor de pups maar voor iedere hond die voor een lange periode in deze situatie (inbeslagname) terechtkomt. De honden hebben vaak al een rugtas aan trauma meegekregen waardoor rust en regelmaat essentieel is voor de rest van hun ontwikkeling.
Mijn mening is dat hier door de NVWA anders naar gekeken moet worden, en op gehandeld moet worden. Het is onverteerbaar dat een hond na uitslag test [titer – red.] waarbij antistoffen zijn aangetoond er nog een periode van 90 tot 120 dagen in bewaring aan vastgekoppeld dient te worden.”
Ik ben het zeer eens met Thierry. Vandaag rond ik de mail af naar onze advocaat, die namens House of Animals een officiële klacht gaat indienen bij de NVWA. Ze overtreden namelijk de wet door zich niet te houden aan het Besluit houders van dieren. Bovendien is de absurd lange, extra quarantaine na de titer test niet eens een wettelijke eis. De NVWA kent de wet niet (of negeert hem), handhaaft met harde hand ondank de eigen manke communicatie over honden uit Oekraïne en beschadigt in het proces dieren en mensen die dat niet verdienen. Dit is handhaven om je te bewijzen voor de bühne, over de rug van mens en dier. Maar dan hadden ze nog niet met ons gerekend!
.
.
.
Zaterdag 28 mei 2022.
.
.
.
Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.
.
.
.
Zondag 29 mei 2022
.
Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.
.
.
.
.
.
Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ? Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..
.
.
.
.
.
.
.
Weer een leuk filmpje ter ontspanning:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Berichten van.
.
OPROEP:
Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… . .
.
Inge, baasje van Deisy, laat het volgende weten….
.
Wat zijn we blij met dit meisje die de auto geweldig vind
😄
.
.
. .

De 4-kanten column van Ton
.
Zomer en asfalt… .
.
Hoera het zijn weer zomerse taferelen. Natuurlijk weet je als baasje dat ook honden (en katten) het erg warm kunnen hebben. Honden kunnen nu eenmaal niet zweten zoals mensen dat kunnen waardoor we de lichaamstemperatuur kunnen reguleren. Dat betekent dus dat het niet verstandig is om uw hond in de warmte te laten rennen of overmatig te laten inspannen. Ook je hond achterlaten in de auto is pure dierenmishandeling die menig maal tot het overlijden van je hond kan leiden omdat daar de temperatuur enorm op kan lopen. Hier hebben we al keer op keer voor gewaarschuwd dus nu even iets anders.
Ach, het klinkt allemaal zo logisch en toch zijn er nog zaken die abusievelijk vergeten wordt. Een super belangrijk feit is het hete asfalt. Ook hier hebben we het er al eens eerder over gehad maar toch verdient het opnieuw aandacht omdat nog steeds hondjes bij dierenartsen komen met verbrande kussetjes aan de onderzijde van de pootjes. Dit bijzonder pijnlijke ongemak voor hondjes kan eenvoudig voorkomen worden. Daarom is het sowieso beter om met warm en heet weer je hond ’s morgens voor de hitte of ’s avonds na de hitte uit te laten. Overdag dien je zoveel mogelijk schaduw op te zoeken waar de hond zijn/haar behoeftes kan doen zoals onder bomen. Daarnaast is wandelen over gras aan te raden omdat dit veel koeler is dan het warme asfalt.
OK, nu weer terug naar het asfalt. Ik hoor u al vragen hoe kan ik nu weten of het asfalt te warm is om over te lopen. Immers, hier in Nederland zijn toch geen temperaturen zoals in Spanje? Nou daar kun je je, voor wat betreft de hitte van het asfalt, dus behoorlijk vergissen. De temperatuur van asfalt is algauw minstens twee keer zo hoog als de buitentemperatuur. De verbande kussentjes komen niet van het lopen over hete kolen !!!! Zodra we in Nederland een buitentempratuur van 25 graden halen moet je echt uitkijken. Met name de temperatuur van het asfalt dat in de zon ligt loopt enorm op. Daarom laten we ons graag adviseren door mensen in Spanje die het kunnen weten. Daar komt het natuurlijk veel vaker voor en als een hond dan zijn pootjes verbrandt dan kun je nog eens een flinke boete tegemoet zien. Daarom komt de Guardia Civil met een hulpmiddel voor baasjes zodat niemand meer kan zeggen : “Ik wist niet dat het asfalt zo warm was !!”
Een gemakkelijke test die aangedragen wordt door de Guardia Civil in Spanje is de vijf seconden test… Als je wilt weten of het asfalt te heet is voor de pootjes van je hond leg je je hand plat op het asfalt en hou het daar vijf seconden. Mocht het asfalt een temperatuur van 50 graden bereiken dan kun je je al verbranden.
Denk maar eens terug aan een warme zonnige dag op het strand. Meestal lopen we daar op slippers of zo maar als je van je handdoek over het warme strand naar de zee wilt lopen dan voel je hoe pijnlijk het kan zijn en hoe blij ben je dan niet dat je met je voeten in een verkoelende zee kunt stappen… .
Om aan te geven hoe warm asfalt kan zijn enkele voorbeelden;
- Buitentemperatuur: 25 graden = temperatuur van het asfalt: 51,6 graden
- Buitentemperatuur: 30 graden = temperatuur van het asfalt: 57,2 graden
- Buitentemperatuur: 30,5 graden = temperatuur van het asfalt: 61,7 graden
Mocht ondanks alles toch je hond bevangen worden door de hitte dan kan hijnet als mensen zonnesteek of hitteberoerte krijgen.
Je kunt dit herkennen aan:
- De hond wil niet bewegen
- De hond ademt heel snel
- De hond geeft over en heeft rillingen
- De hond is duizelig en wiebelt
- De hond heeft een verhoogde hartslag
- De hond kan in ernstige gevallen zelfs last hebben van bloedingen.
Mocht er sprake zijn van het bovenstaande en meen je als trouwe vriend/vriendin dat jouw hond last heeft van een zonnesteek of hitteberoerte, breng het dier dan naar een koele plaats, geef het vers water en maak de hond met koud water nat op het hoofd, de nek en de poten. Als de hond eenmaal gestabiliseerd is breng deze dan naar een dierenarts ter controle.
.
klik op de foto om de website te bezoeken
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Wist u overigens dat we al ruim 5,8 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?
.
.

MMMM…. even nadenken …
.
Afsluitend hier de (on)zin van de week:
.
Georganiseerde misdaad ? .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.
![]() King van 1 mei tot 3 juli 2022 |
![]() Arie en Sara van 15 tot 27 mei 2022 |
![]() Ian en Babs van 14 mei tot en met 22 mei 2022 |
![]() Zaterdag 11 juni 2022 |
![]() Ian en Babs van 15 juni tot 1 juli 2022 |
![]() Nangi en Pippa van 7 tot en met 24 juli 2022 |
Deisy van 23 juni tot 10 juli 2022 |
![]() Lynn van zondag 17 juli t/m 15 aug 2022 |
![]() Lizzy van 27 juli 2022 tot 21 aug 2022 |
![]() Arie en Saar van 11 september tot en met 29 september 2022. |
![]() Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023 |
.
.