WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN
Beste lezers,
In dit weekjournaal beginnen we met twee nieuwe koppies, krijgen we tips van Meldpunt 144, krijgen we weer logeetjes, blijken kittens weer het haasje te zijn, wordt er een succesje behaald op het stierenvechten, zien we het vervolg op de actie tegen de NVWA, hebben we weer leuke honden-filmpjes en berichten van baasjes uit het land. In de column zijn de adoptantjes echte asielzoekertjes en in de (on)zin van de week zien we een hondenmiddel tegen depressie. Natuurlijk hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…
– Nieuwe koppies, Socks en Avellana
– Meldpunt 144: geeft tips aan baasjes met geldzorgen.
– Ian en Babs komen logeren
– Katten zijn het haasje
– Weer een klein succesje tegen dierenleed.
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Vervolg Actie tegen NVWA
– Denis in de belangstelling.
– Leuk filmpje: Weer heerlijk honden-videofragmentjes om te bekijken
– Bericht van baasje over: Fanta, Archie & Bonita, Guusje, Ace & Aika, Lady en Lucy.
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Onze hondjes zijn asielzoekers…
– De (on)zin van de week: Misschien beter een hondje nemen dan pillen tegen depressies slikken.
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!
.
.
GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER
.
.
De week van dag tot dag:
.
.
.
Maandag 13 juni 2022
.
Dit is Avellana, teefje, geboren 2015.
Avellana woont in het asiel CAAD bij Barcelona. Karakter: Rustig van aard, lief voor mensen en lekker sociaal naar andere honden. Achtergrond informatie. Dit is wat de verzorgers van het asiel over haar vertellen. Hallo! Avellana is op zoek naar een gezin. Ze loopt heel goed aan de lijn met de vrijwilligers, ze neemt het eten heel voorzichtig uit je hand. Van haar verleden weten we dat ze in een huis met tuin woonde, bij een oude dame, die niet meer voor haar kon zorgen. Dit weten we omdat we dat konden zien in een bericht op Facebook waarin ook stond dat ze een nieuw baasje zocht. Avellana is bij het asiel gebracht dor een j0ngen die vertelde dat hij haar op straat had gevonden. Nu weten we dat hij loog… Haar verblijf in het asiel is niet zo’n succes want ze is onlangs gebeten door een andere hond en sindsdien is ze wat voorzichtiger en terughoudender. . Vandaar dat we echt hopen dat ze snel een eigen mandje bij een lief baasje zal vinden.
.
.
.
.
Dit is Socks, reutje, geboren 2019.
Socks woont in het asiel CAAD bij Barcelona. Karakter: Een hond in balans, vriendelijk, vrolijk en erg gemakkelijk in omgang. en lekker sociaal naar andere honden. Achtergrond informatie. Socks is positief getest op Leishmania maar dat is na behandeling onder controle. Hij gebruikt dagelijks Allopurino. (vraag gerust naar alles over Leishmania dierenmissies@gmail.com) Verder is hij kerngezond en heeft hij een levensverwachting zoals elke andere hond. Hij is gevonden in de buurt van Vilafranca, we weten niet of hij verdwaald of achtergelaten was, maar hij had een chip en niemand kwam hem halen. Het asiel doet deze kanjer ook geen goed. We merken dat hij meer gestrest en nerveuzer wordt, maar we zijn er zeker van dat dat zal veranderen als hij weer in een gezin komt. Wie heeft voor deze super lieverd een warm plekje. Bij wie mag hij zijn koppie op de schouder leggen?
.
.
.
Dinsdag 14 juni 2022
.
.
Woensdag 15 juni 2022. .
.
Ian en Babs komen logeren.
.
Hoera het is weer vakantie voor Ian en Babs. Vera en Wim gaan er even samen tussenuit en dan mogen wij de twee lekker verwennen. Diverse malen eerder en ook onlangs nog waren ze ook bij ons te gast en terwijl Vera en Wim met de twee kanjers over de camping lopen sturen Ian en Babs hen automatisch naar de ingang van onze tuin. Dat is niet zo gek omdat we vier keer per dag langs die weg naar het bos lopen en zij die weg kunnen dromen. Het is schitterend weer en dus zitten we met onze hondjes in de tuin. Het weerzien tussen de hondjes is zoals altijd erg hartelijk en onmiddellijk nemen ze hun plekje in. Als Vera en Wim vertrokken zijn keert direct de rust terug en zoeken ze een plaats om even te bekomen van de reis en de emoties. Nou ja, veel moeite kostte dat niet hoor.
.
.

Als we dan naar binnen gaan om te eten weten ze niet hoe dicht ze bij me moeten komen zitten want zo wachten ze tot het eten wordt opgediend. Natuurlijk is er altijd wat lekkers op mijn bord.
Als het eten voorbij is blijkt dat de hoek van de bank wel favoriet is. Mia en Botas vinden dat ook een fijn plekje dus dat wordt een beetje opschuiven.
.
Flor blijft lekker op de veranda liggen en de kleine King ligt in zijn mandje. Die gaan we natuurlijk niet storen. Hun foto’s met Ian en Babs komen vanzelf hoor… Ze blijven ruim twee weken bij ons dus er is tijd genoeg om leuke kiekjes te maken.
.
.
.
.
.
<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken
Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne
Karlijn heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander
Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.
.

Lima

Warmte knuffels
Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?
Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .
|
|
. .
. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken…
. . . . . . . . . . . .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Donderdag 16 juni 2022
.
.
.
Zaterdag 18 juni 2022.
.
Vervolg Actie tegen NVWA
Twee weken geleden hebben we bericht dat de NVWA zo gruwelijk de fout was ingegaan door honden uit Oekraïne in beslag te nemen die volledig onder toezicht van een dierenarts in Nederland waren en zijn gekomen. Ze moesten, zo stelde de NVWA, onmiddellijk in beslag genomen worden en in quarantaine geplaatst worden op een plaats die de NVWA zou bepalen. Dit terwijl ze al in quarantaine waren bij Elena de houdster en alles onder toezicht van de dierenarts stond. Dit is dus al meerdere keren gebeurd en hiertegen was Karen Soeters van House of Animals tegen in het geweer gekomen. Immers de getraumatiseerde dieren verdienden na hun hachelijke reis naar Nederland nu rust en veiligheid en niet nog eens voor maanden naar een vreemde plek met kennels gebracht te worden zonder enige huiselijk veilige sfeer te kunnen ervaren.
Nu lazen we dit bericht op haar Facebook
.
.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.
Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.
.
.
.
Zondag 19 juni 2022 . . . . Vaderdag
.
Tradis is deze week de gelukkige die het asiel mag verlaten.

Tradis
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.
.
.
.
.
Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ? Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

.
Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.
.
.
Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

klik op dit plaatje voor het filmpje
.
Weer heerlijke honden videootjes…
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Berichten van.
.
OPROEP:
Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… . .
.
.
.
Sandra, baasje van Fanta, deelde met ons deze foto’s

.
.
.
.
.
.
.
.
Ze verkiest graag de vloer ipv haar mand 😁
.
.
.
.
.
Petra, baasje van (onder andere) Lady, deelde op Facebook de komt van Lady, nu 2 jaar geleden.
Eindelijk was het zover. Ons nieuwe gezinslid konden we vandaag ophalen. Het was al 2 keer uitgesteld


maar ze is er. Genaamd Lady uit Spanje

het is nog erg wennen voor haar en de rest van de dieren maar komt vast goed. Ze is iig heel erg lief

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ellen en Gjalt, baasjes van Bonita en Archie, stuurden ons deze leuke update uit Hongarije…
,
Hoi Ton en Annerie,

Archie
Eindelijk weer eens een update van Bonita en Archie uit Hongarije.
Het gaat gelukkig goed met beiden en het bevalt ze ook prima om los te kunnen lopen op een groot, omheind stuk grond. Al gaan we evengoed een keer of drie per dag met ze uit, al was het maar om de nageltjes op het asfalt bij te houden.
In Nederland had Bonita al last van artrose en hielpen medicijnen en een massage voor het opstaan. In eerste instantie hebben we de medicatie en massage hier voort gezet maar omdat deze pillen ook belastend zijn voor de maag zijn we overgestapt naar CBD-olie druppels. Dat werkt prima samen met de massage.
.

Bonita

Bonita
Hoewel de massage in deze warme tijd steeds vaker overgeslagen kan worden. Archie houdt zich nog voornamelijk bezig met zijn grootste hobby’s: eten en slapen.
Het zijn alle twee grote schatten die per dag nog steeds liever worden, samen met onze inmiddels weer drie katten. Er is hier namelijk vorig jaar een kitten komen aanlopen die heel liefdevol door allen is geaccepteerd. Zij is zelfs het speelmaatje van Archie geworden.
De eerste twee foto’s zijn van Archie, de anderen van Bonita. Ik heb trouwens een cursus Hondenfotografie met je smartphone gevolgd om nog mooiere en betere foto’s te maken. Was erg interessant en leerzaam.
Groet,
Ellen en Gjalt
.

Ace is 10 jaar geworden…
.
.
.
Jos en Len, baasjes van Ace en Aika, stuurden ons dit beeldverslag van de verjaardag van Ace.
.
Bij een verjaardag hoort een feestje.
Dat wordt met huisgenoot Aika gevierd.
Snoepjes zoeken .. Jippie !!!!!.
.
.
.
.
.
.
Anne Marie, baasje van Lucy, stuurde ons deze kleine update…

links haar Vriendje en rechts Lucy
Hallo Ton en Annerie,
Even een berichtje over Lucy.
Lucy vindt andere honden nog steeds erg spannend en bij sommigen lukt het gewoon niet.. we hebben samen daar een weg in gevonden en bezoeken rustige plekken.
Maar met de hond van mijn vriendin gaat het prima Lucy krijgt de ruimte die ze nodig heeft en dus wandelen we regelmatig in de duinen.
.
.
Groetjes Anne Marie
.
.
.
.
.
.
.
.
Carolien, baasje van Guusje, deelde deze foto met commentaar.
.
.
Guusje heeft het blijkbaar niet warm. Een echte Spaanse…
.
“27 graden buiten”
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

De 4-kanten column van Ton
.
“Onze hondjes zijn asielzoekers… “.
.
.
.
.
.
.
.
Laten we er maar niet omheen draaien. Het zijn echte asielzoekers. Verschoppelingen die hopen op een kans in een betere wereld. Stakkers die geen stem hebben in de discussie over hun toekomst. Totaal afhankelijk van hen die zich als vrijwilliger inzetten om voor hen een sober doch humaan bestaan te regelen. Afhankelijk van de vrijwilligers die voor hen het woord doen en proberen, voor de rest van hun leven, een maximale garantie te krijgen op een veilig en liefdevolle leefomgeving. Een fijn leven dat hen wordt gegund door een baasje die een maatje zoekt en hen wil adopteren.
.
We zeggen tegen alle mensen die ons om info vragen over een hondje: Zoals jullie alles over de hond willen weten, willen wij alles weten over de nieuwe thuissituatie. Natuurlijk willen we zoveel mogelijk alle risico’s op een mismatch of een mislukking voorkomen.
.
In de gesprekken en mailwisselingen met een potentieel nieuw baasje krijg je allerlei info die aan moet sluiten met het beeld dat je hebt van het leven dat je voor een asielhondje wilt. Zoals je van ons mag verwachten voelen we ons verantwoordelijk voor het welzijn van zo’n stakker die 1500 km reist om een geluk, veiligheid en liefde te vinden. Dat die verantwoordelijkheid niet ophoudt na die reis mag duidelijk zijn. De hele adoptie is er op gericht om voor de rest van zijn leven een gelukkige onbezorgde tijd te hebben.
.
Wat we allemaal al niet naar ons hoofd geslingerd hebben gekregen als blijkt dat men niet voldoet aan de minimale criteria waar naar onze mening een baasje aan moet voldoen om dat te kunnen bieden wat een asielhond mist. Wij zouden discrimineren op leeftijd, maatschappelijke status, alleenstaande ouders onmogelijk maken een hond te adopteren en we zijn racisten. Het zijn deze mensen die overtuigd zijn van hun gelijk en verder gaan shoppen bij een andere stichting om een hondje te vinden. Gelukkig kunnen de meesten na wat uitleg ons standpunt wel begrijpen en nemen ze de zoektocht naar een hond in heroverweging.
.
Kan de hond alleen zijn? Deze vraag wordt vrijwel bij elke adoptie-aanvraag gesteld. Uiteindelijk zal een hondje zich wel voegen naar de omstandigheden waarin hij of zij komt te verkeren maar daar moet gewoon een constante flinke dosis kroel contact en interactie zijn tussen baas en hond. Anders is het beestje beter af in het asiel tussen de andere hondjes. Ze krijgen daar goede medische zorg en een vol buikje en het enige dat ze echt missen is de band met een ‘eigen’ baasje. Het baasje die regelmatig de hand over hun bol strijkt, hem of haar prijst bij een goede daad en hem of haar liefdevol en op gepaste wijze corrigeert als dat nodig is. Het is daarom dat we gesteld hebben dat in principe een baasje de hond niet langer dan 3 x 4 uur per week alleen mag laten. Zijn er andere honden in huis dan kan er misschien ietsje van af geweken worden maar echt niet veel. Het gaat om het principe dat iemand die de baas is, ook de volledige zorg en verantwoordelijkheid voor de hond neemt en de verzorging niet overlaat aan derden. Een hele dag weg zijn en gebruik maken van een uitlaatdienst is dus voor ons niet voldoende.!!! Ook niet als de zorg wordt overgelaten aan kinderen (omdat die toch altijd eerder uit school zijn). We hebben te vaak gezien dat dit fout loopt om de eenvoudige reden dat kinderen op een gegeven moment andere prioriteiten krijgen. Vriendjes of vriendinnetjes, sport of andere hobby … je kunt het ze niet kwalijk nemen. Het hoort er gewoon bij. Kan het eigenlijke baasje dan door andere verplichtingen niet voor het hondje zorgen dan krijg je onoverkomelijke problemen waarbij het lieverdje “de gebeten hond” wordt. Nee dus…! Hierover dient van te voren uitgebreid gesproken te worden.. Nee we zijn niet tegen éénoudergezinnen maar denken en handelen alleen in het belang van het hondje….
.
We zijn door schade en schande wijs geworden. Nee we hoeven ons niet te schamen voor het leerproces dat we hebben doorgemaakt. Misschien waren we in enkele gevallen iets te goed gelovig geweest en hebben we een baasje te vaak het voordeel van de twijfel gegeven…En wat dacht u van het door ons gehanteerde leeftijdscriterium…“Adoptant dient tussen 25 en 70 jaar oud te zijn tenzij….”.Ja, de leeftijd kan dus een belemmerende factor zijn in het adoptieproces. Laten we eerst de ondergrens van 25 jaar bekijken. In het verleden hielden we vast aan de term ‘volwassenen’. Toen dachten we nog dat, als iemands zelfstandig een huishouden kon voeren, die persoon ook wel verantwoordelijk genoeg was om een hond te onder houden. Nou lieve mensen .. niets is minder waar. Jonge gezinnen die het ideaalbeeld van huisje-boompje-beestje na streven beginnen met de beste intenties. Maar jonge mensen handelen soms een tikje ondoordacht, zijn soms een tikje overmoedig en denken alles wel zelf te kunnen. Diverse keren hebben we het volgende meegemaakt: Jong stel adopteerde een pup en beloofde er mee, op dringend advies van ons, naar een puppycursus te gaan. Dat zou helemaal goed komen en, zo werd ons verzekerd, ze hadden veel ervaring met honden want ‘thuis’ hebben ze altijd honden gehad.” Ja in het ouderlijk huis… maar zelf de volle verantwoordelijkheid dragen is echt iets anders. Vervolgens komt de hond naar Nederland. In het begin krijgen we leuke foto’s toegestuurd van de spelende pup maar naar een cursus gaan ? Ho maar… zo’n frummeltje konden ze immers zelf wel opvoeden. Je kent dat wel “helemaal naar de eigen hand zetten…”. Enfin, de pup wordt groter en als die dan een jaar oud is wordt ook nog het eerste kindje verwacht. Kindje wordt geboren en in diezelfde tijd is de hond juist op het punt om volwassen te worden. Zoekend naar zijn plek in de roedel en op de top van zijn pubertijd is de hond niet meer te hanteren. Moe wil met kinderwagen rechts en hond wil naar links… gevolg … kind blijkt plots allergisch voor de hond.. hond moet weg…Is het dan zo gek dat we ook naar de leeftijd kijken van potentiele baasjes? We hopen bij mensen die 25 jaar of ouder zijn net even iets meer stabiliteit, levenservaring en wijsheid te vinden. Wat de leeftijd ook mag zijn.. dan nog wordt natuurlijk elke adoptieaanvraag individueel beoordeeld en is er een escape mogelijk door iemand mee te laten tekenen die wel de juiste leeftijd heeft. Zo komt de zorgplicht voor de hond ook bij die persoon te liggen in het geval het eigenlijke baasje te kort schiet. Hoe zit het dan bij de bovengrens van 70 jaar ? Dan kijken we niet alleen mee om een passende hond te vinden die qua energie en kracht past bij de senior, maar proberen we ook met een realistische blik vooruit te kijken. Het is nu eenmaal zo dat gemiddelde leeftijd van de mens rond de 85 ligt. We houden er rekening mee dat een hond zo maar 15 jaar zou kunnen worden. Het zou toch vreselijk zijn als een hondje in de nadagen van zijn leven, omdat het baasje wegvalt of niet meer voor hem of haar kan zorgen, ineens op zoek zou moeten naar een mandje waar hij welkom is. De meest gehoorde opmerking is dan: “Ja maar iedereen kan morgen een ongeluk krijgen”. Dat weten we ook wel maar we verwachten toch echt dat een baasje een reëel toekomstbeeld voor ogen heeft. Worden senioren dan altijd uitgesloten van adoptie? Nee hoor ook voor hen geldt dat als er een achterwacht is (Meestal een zoon of dochter) die met liefde de zorg van de hond op zich kan nemen op het moment dat het baasje dat niet meer kan, dan is dat geen enkel probleem. Natuurlijk verzoeken we dan ook dat die persoon het adoptiecontractje mede ondertekent. Ja af en toe komen we misschien wat cynisch over maar we hopen dat mensen begrijpen dat alle regeltjes omtrent de adoptie bedoelt zijn om voor de hond de beste deal te kunnen sluiten. Uiteindelijk komt het er op neer dat we altijd op zoek zijn naar een goede basis voor hond en baas waarop een fijne onbezorgde relatie uit kan ontstaan die voor de rest van het hondenleven kan duren. Niet meer en niet minder… dat is toch niet te veel gevraagd voor “onze” asielzoekers ?!?!?!?!?! |
.
.
<<Advertentie>> .
.
klik op de foto om de website te bezoeken
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Wist u overigens dat we al bijna 6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?
.
.

MMMM…. even nadenken …
.
Afsluitend hier de (on)zin van de week:
.
.
Aangetoond is dat het gezelschap van een lieve hond werkt tegen depressies.
.
Tja, dan kan een plaatje zoals hier naast niet uitblijven ……
.
.
.
.
.
.
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.
 King van 1 mei tot 3 juli 2022 |
 Ian en Babs van 15 juni tot 1 juli 2022 |

Deisy van 22 juni tot 10 juli 2022 |
 Lynn van zondag 17 juli t/m 15 aug 2022 |
 Lizzy van 25 juli 2022 tot 19 aug 2022 |
 Arie en Saar van 11 september tot en met 29 september 2022. |
 Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023 |
.
.
Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!