WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN
Beste lezers,
In dit weekjournaal beginnen we met weer drie nieuwe toppers die ter adoptie zijn gekomen, maken we melding van misstanden bij kinderboerderijen, is er aangifte gedaan tegen paardenmarkt in Denekamp, zijn er ook weer adoptiekansen voor Casper en Kiara, lijken er beren op de weg te komen voor de bescherming van Spaanse jachthonden, doet de natuur gek en zijn de eekhoorns weer terug en zien we vijf slaapkoppen. In de column hebben we het nog even over kinderboerderijen en in de (on)zin van de week vinden we een aanwijzing naar een dader … Natuurlijk hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…
– Nieuwe koppies Nieve, Lucas en Kiara
– Casper in de belangstelling en is geadopteerd
– Simona stond ook in de belangstelling maar helaas had zij al een baasje gevonden. Kans voor Kiara?
– Kinderboerderijen zijn niet altijd bepaald diervriendelijk…
– Aangifte tegen verloting pony op Denekamper paardenmarkt
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Spaanse socialisten trachten jachthonden uit dierenbeschermingswet te houden
– De natuur doet gek en de eekhoorns zijn weer terug …
– Politie dankt de Dierenambulance voor hun ondersteuning
– Soms is er rust in huis.
– Uur van de waarheid voor Kiara laat op zich wachten…
– Leuk filmpje: kinderen op kamp met hun hond
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Inhakend op de situatie op de kinderboerderijen
– De (on)zin van de week: Een aanwijzing naar de dader …
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!
.
.
GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER
.
.
De week van dag tot dag:
.
.
.
Maandag 19 september 2022
.
Nieuwe koppies Nieve, Lucas en Kiara
Dit is Nieve, reutje, mix van mix, geboren 1 december 2018, 9 kg, hoogte 42 cm lengte 40 cm. Nieve woont in het asiel bij Elena in Solena regio Ciudad Real. Karakter: Perfect !!! zacht, lief gewoon erg goed. Heeft liefde nodig. Vindt spelen met vriendjes erg leuk en wandelen aan de riem doet hij perfect. Is aan zijn lot over gelaten terwijl hij een infectie aan zijn poot had. Natuurlijk is hij daar onmiddellijk aan geopereerd en is nu weer helemaal beter. Hij heeft er niets aan overgehouden. Hoe je zo’n lieverd in nood kunt dumpen zonder medische zorg is onbegrijpelijk. Daarom hopen we een baasje voor hem te vinden die hem lekker wil verwennen en samen hem nieuwe leuke ervaringen wil beleven.
Wil je meer weten mover Nieve of de adoptieprocedure ???
Bel 0622225271 of mail naar dierenmissies@gmail.com.
.
.
.
.
.
.
Dit is Lucas, reutje, Duitse Herder, geboren 15 mei 2017, 18 kg, zwart en blond, hoogte 66 cm lengte 75 cm. Lucas woont in het asiel bij Elena in Solena regio Ciudad Real. Karakter: lief, zorgzaam en voorzichtig. Goed met kinderen en andere honden, is gewend met kinderen te spelen. Is goed opgevoed en gedraagt zich prima in huis. Lucas loopt prima aan de lijn en kan goed tegen autorijden. Achtergrondinformatie: Lucas is aan het asiel gegeven omdat zijn baasje oud en ziekelijk is. Hij kan niet meer voor hem zorgen. Hij heeft zijn wandelingetjes nodig en houdt van spelen met een bal. Dat lukt zijn oude baas niet meer en dat maakt hem erg verdrietig. We hopen voor hem een baasje te vinden die hem een leven geeft dat hij verdient. Het nieuwe baasje zal zien wat voor schitterende hond Lucas is van buiten en van binnen.
.
.
.
Dit is Kiara (hadden haar tijdelijk Oldy genoemd) , mix Duitse Herder (Elzassisch), geboren 15/05/2011.
.
Kiara woont in asiel CAAD nabij Barcelona.
.
Karakter: Erg lief en aanhankelijk, nog tikje timide. Kan goed met andere honden en is lief voor mensen. Is rustig van aard en loopt prima aan de lijn.
Ze kwam het asiel binnen met een andere hond Cooper genaamd.
.
.
.
.
Casper in de belangstelling en is geadopteerd
Vandaag kregen we een informatieverzoekje over Casper. Gelukkig konden we door de mailwisseling al gauw opmaken dat het een perfect huisje voor hem zou zijn. Casper is nog een pup en moet nog het een en ander leren maar dat gaat helemaal goed komen. We wensen de nieuwe baasjes Wendy en Pascal een super fijne tijd met Casper die op 8 oktober in Nederland zal aankomen.
.
.
.
.
.
Simona stond ook in de belangstelling maar helaas voor de belangstellende had zij al een baasje gevonden. Kans voor Kiara?
Simona was een senior teefje van 8 jaar dat, na een langere plaatsing uit het asiel bij een tijdelijke opvangadres, daar definitief mocht blijven. Hierop hebben het potentiële baasje gewezen op Kiara die recent binnen was gekomen en toen nog door ons de tijdelijke naam Oldy (Old Lady) had gekregen. We hadden nog niet alle info binnen dus zouden we op dinsdag opnieuw contact opnemen. Kiara is al 11 jaar en het zou geweldig zijn als zij nog een fijn huisje zou krijgen. Nu heeft dit baasje al eerder van ons het teefje Dia geadopteerd en zou Kiara komen te wonen bij Dia.
.
.
.
.
Dinsdag 20 september 2022
.
Kinderboerderijen zijn niet altijd bepaald diervriendelijk…
Dieren bij een flink aantal stads- en kinderboerderijen in Nederland krijgen niet de kans om oud te worden, stelt Comité Dierennoodhulp. De jonge dieren worden gehouden tot ze niet meer ‘schattig genoeg zijn’. Vervolgens worden ze verkocht aan handelaren, vaak voor de slacht. Anna en Ellen*, twee jonge vrouwen die op verschillende boerderijen stage hebben gelopen, waren getuigen van verschillende wreedheden.
“Soms wisten we niet wat we zagen”, beginnen de twee te vertellen. “We moesten ons er echt voor afsluiten voor deze incidenten, anders zouden we allebei iedere dag huilend thuiskomen. We moesten onze opleiding halen, anders hadden we dit nooit gedaan.”
Schijnwereld
De twee hebben anderhalf jaar lang stage gelopen op verschillende boerderijen door het land. Tijdens hun stages trokken zij de conclusie dat het vooral om geld gaat. Vooral oudere, mannelijke dieren zijn geen lang en gelukkig leven beschoren. Zo verdwijnen bokjes na een paar maanden van de boerderij om in het slachthuis te eindigen.
Het duo heeft het over een schijnwereld die voor de bezoekers niet te zien is. “Op een beschutte plek op de boerderij werden de dieren opgehaald door de handelaar. als er dan een bezoeker of voorbijganger langs liep, dan wachtten ze even om daarna weer verder te gaan.”
‘Opruimdag’
Anna (21) kreeg als stagiair te horen dat het binnenkort ‘opruimdag’ was. Ze dacht in eerste instantie ‘Wat leuk!’ want ze houdt van aanpakken en opruimen. Maar al snel werd het duidelijk dat ‘opruimdag’ iets anders betekende dan dat zij zich voor had gesteld.
Volgens Anna werden uit alle dierverblijven een flink aantal kippen, konijnen, cavia’s, bokjes, geiten en lammeren gehaald. “De kleine dieren werden bij elkaar in kratten gepropt. Zo zaten bange cavia’s, konijnen en kippen bij elkaar in een krat. De kratten werden in de auto van de handelaar gezet en in de auto werden ter plekke de dieren de nek omgedraaid”, vertelt ze verder.
De kinderboerderij kreeg geld voor de dieren. “De prijs per dier verschilde, maar de dieren waren nooit heel veel waard. Vermoedelijk gaat dit ook allemaal langs de ogen van de gemeentes, die subsidies verlenen aan de boerderijen.”
Bijzonder pijnlijk
Het tweetal had voor hun stages nooit kunnen bedenken dat ze mee zou werken aan deze praktijken. Wat Anna ook nog altijd bijzonder pijnlijk vindt is dat de dieren van bezoekers, die door omstandigheden er niet meer voor konden zorgen en daar dan ook afstandsgeld voor betaalden, meestal ook naar de handelaar gingen. “Wanneer een oud-eigenaar er naar vroeg waar zijn dier gebleven was werd er tegen hem gezegd dat het dier een nieuw baasje had gekregen.”
Keurmerk
Uit de ruim 500 kinderboerderijen hebben maar zes kinderboerderijen uit Nederland een diervriendelijk kinderboerderij keurmerk. Comité Dierennoodhulp heeft dat keurmerk zes jaar geleden opgericht om kinderboerderijen diervriendelijker te maken. Want dat is hard nodig vertelt Sandra van de Werd van het comité: “Het draait helaas om geld. Jonge dieren zijn schattiger, leveren dus meer bezoekers op en kosten minder betreft medische kosten in vergelijking met oude dieren”, legt Van de Werd uit.
De Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland (vSKBN) herkent zich niet in het geschetste beeld van hun circa 250 leden. “We distantiëren ons van de verhalen en genoemde handelswijzen met dieren en betreuren het ten zeerste als deze situaties nog steeds voorkomen.
Anne en Ellen zijn gefingeerde namen, de echte namen zijn bij de redactie bekend.
.
.
.
.
Woensdag 21 september 2022. .
.
Op de paarden- en ponymarkt, die op 10 september in Denekamp werd gehouden, was speciaal voor de kinderen een ponybaan aangelegd. Ieder kind dat een ritje maakte deed automatisch mee aan de loterij. De pony werd uitgereikt aan een jong meisje. Karen Soeters, oprichter van House of Animals:
“Het houden van een pony vergt veel zorg, tijd, ruimte en geld. Ik vind het onverantwoordelijk van de organisatie en het is bovendien bij wet verboden. Wie zegt dat het meisje voor de pony kan zorgen? En als ze het proberen en het gaat mis, wie voorkomt dat er allerlei dierenleed uit voortkomt? Dit is goed te vergelijken met impulsaankopen van huisdieren, het loopt zelden goed af.”
Kamervragen
Het uitreiken van een dier als prijs bij een verloting is volgens Artikel 2.13 van de Wet dieren verboden. House of Animals heeft aangifte gedaan tegen de organisatoren van het evenement. Tweede Kamerlid van de Partij voor de Dieren Frank Wassenberg heeft aangekondigd Kamervragen over de verloting van de pony te stellen.
.
- Persbericht House of Animals
.
<<advertentie>>
|
. .
. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Donderdag 22 september 2022
.
.
.
.
Zaterdag 24 september 2022.
.
.
.
Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.
.
.
.
.
Zondag 25 september 2022
.
Soms is er rust in huis.
.
Op dit moment zijn Arie en Sara nog bij ons te gast. Het is een groot deel van de dag een soort gekkenhuis maar er zijn ook rustige momenten hoor. Niet alleen in de nacht maar ook in de ochtend …..
.
Dan hebben we een lange wandeling gemaakt en hebben ze lekker gegeten … dan wordt je vanzelf slaperig….
,
Dit is de eerste keer dat we ze alle vijf tegelijk op één foto konden vastleggen. Botas en Mia liggen helemaal achteraan in een mandje. Flor ligt in het midden languit over de volle breedte. Grote Arie heeft zich opgepropt in een mand die voor hem eigenlijk wat te klein is en Sara ligt helemaal op de voorgrond.
.
Wat zijn ze zo zoet hè … !?!?!?!
.
.
.
.
.
Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.
.
.
.
.
Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ? Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..
.
.
.
.
.
.
.
Weer een leuk filmpje ter ontspanning:
.
Op kamp met je hond…
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Inhakend op de situatie op kinderboerederijen.
.
Hoe leuk het ook is om lammetjes, geitjes, konijnen en allerlei andere kleine dieren te zien zijn op kinderboerderijen en dat kinderen kennis kunnen maken en vertrouwd kunnen raken met dieren, blijf ik een wat kritische mening houden over het fenomeen ‘kinderboerderij’. Ik heb al eens eerder wat vraagtekens gezet bij het welzijn van dieren op de kinderboerderij. Het ging toen om het gedrag van kinderen en sommige ouders. Kinderen die achter beestjes aan lopen te rennen, beestjes die verplicht knuffelsessies moeten ondergaan terwijl ze dit echt niet willen… Tja… als dan ouders niet de kinderen leren om respectvol om te gaan met dieren, dan is het hele doel van kinderboerderijen te niet gedaan.
Nu kan het ook wel heel goed gaan op zo’n boerderij hoor Ik kan me heel goed voorstellen dat er een behoefte bestaat om kinderen uit de stad met dieren in contact te brengen. Het lijkt mij niet meer dan normaal dat je als ouder daar voor zorgt. Ik zie het als een stukje opvoeding dat eigenlijk geen enkel mens mag missen. Maar, als je een kind bij een dier zet zonder enige begeleiding dan kun je mijns inziens beter wegblijven van een kinderboerderij. Dit puur uit het punt van welzijn voor die dieren. Tja en dan komt er nu de schandalige behandeling van de dieren die, in de ogen van de beheerders, hebben afgedaan omdat ze te oud of te groot zijn geworden.
Dat het nu aan de kaak wordt gesteld door stagiaires die een groot hart hebben voor dieren en denken dat de beheerders van hun stageplaatsen dezelfde liefde voor dieren koesteren, blijkt een illusie. We hebben zo’n 500 kinderboerderijen in Nederland. Je vraagt je af of er dan geen enkele manier is om enig toezicht te houden maar dat is er wel. Er is namelijk al zes jaar een keurmerk voor Kinderboerderijen die de kinderboerderijen diervriendelijker zou moeten maken. Maar als er maar zes kinderboerderijen dit keurmerk kunnen en mogen dragen, dan blijven er dus nog zo’n 494 andere over die hun gang kunnen gaan. Natuurlijk draait het weer om geld. Oude dieren hebben meer medische zorg nodig en zijn lang niet zo leuk en schattig als jonge dieren met het gevolg dat ze dus met regelmaat moeten worden ingeruild voor nieuwe jonge dieren waarbij het ‘inruilen’ zoals is gebleken alles behalve op diervriendelijke manier gaat.
Nu is er ook De Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland (vSKBN) met zo’n 250 leden. Die zegt zich hierin niet te herkennen. Dan nog blijven er zo’n 250 kinderboerderijen over die vrij spel hebben…. Ik gruwel hiervan en vind het voorbeeld dat deze kinderboerderijen laten zien ronduit stuitend en walgelijk. Ik kan alleen maar blij zijn dat deze praktijken aan het licht zijn gekomen. Nou maar afwachten en hopen dat er iets mee gedaan wordt ….
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Wist u overigens dat we al ruim 6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?
.
.
Afsluitend hier de (on)zin van de week:
.
Een aanwijzing naar de dader …
.
.
.
Soms hoef je geen rechercheur te zijn om een clou te vinden die naar de dader wijst.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.
Nelson en Doska van 19 tot 24 oktober 2022 |
.
.
Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!