Beste lezers,
In dit weekjournaal beginnen we met twee gedumpte honden op Ameland, een update over Botas en Cros, leren we de schitterende podenco Alana kennen, hebben we weer asielverlaters en nieuwe foto’s van pup Bill. Wordt er een hondje vermist maar is er op internet geen telefoonnummer gegeven. In de vierkante column heb ik het over mensen die denken dat stichtingen rijk worden en in de (on)zin van de week zien we een gierende hond van het lachen om een kat. Natuurlijk hebben we meer interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…
– Twee honden gedumpt bij de fietsenstalling op Ameland.
– Update van Botas en Cros
– Kennismaken met Alana en Cigüeña
– Hondjes die het asiel mogen verlaten
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Nieuwe foto’s van Pup Bill
– Hondje Miya vermist … helaas geen telefoonnummer bekend
– Leuk filmpje: tv kijken
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– Politie zoekt weer getuigen ..
– Berichten van baasjes: Niebla & Anuska
– De 4-kanten column van Ton met: “Hoe stichtingen rijk worden..”
– (On)zin van de week: Grap uitgehaald …???
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!
.
.
GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER
.
.
De week van dag tot dag:
.
Maandag 6 november 2023
.
Twee honden gedumpt bij de fietsenstalling op Ameland.
De dierenambulance van Ameland kreeg zondagavond de melding dat iemand twee honden aan de fietsenstalling bij de veerboot had vastgemaakt. Het baasje zou met de boot zijn vertrokken naar de vaste wal. De vrijwilligers zagen bij de haven inderdaad twee honden die vastgemaakt waren aan een hek. De honden waren 9 en 11 jaar oud, zo bleek uit de paspoorten.
„Op de veerdam aangekomen troffen we een uiterst trieste situatie aan”, schrijven de medewerkers van de dierenambulance op Facebook. „Er zaten, in de stromende regen, twee oudere honden met een spanband vastgemaakt aan de fietsenstalling totaal ontheemd om zich heen te kijken. Bij de dieren was een boodschappentas neergezet met daarin voer, voerbakken en de paspoorten van beide honden.”
De vrijwilligers schakelden direct de politie in omdat het achterlaten van dieren een strafbaar feit is. Volgens de organisatie is de eigenaar in Holwert aangehouden. „Daarmee zijn de arme honden nog niet geholpen”, aldus de dierenambulance. „Aangezien er op Ameland geen geschikte opvang aanwezig was (zeker niet als je de huidige weersomstandigheden in acht neemt) moesten we opnieuw improviseren. Voor vannacht hebben we een ruimte gevonden, morgen gaan we aan de slag om een geschikte plek voor ze te vinden.”
De vrijwilligers van de dierenambulance zijn ‘diep geraakt’ door de situatie.
.
.
.
.
Update van Botas en Cros
Hartelijk dank voor alle steunberichtjes van trouwe lezers die hun medeleven betuigden voor onze Botas die in de lappenmand zat. Gelukkig hebben we goed nieuws te melden. Even resumeren van wat er vorige week was gebeurd: Vorige week zijn we met Botas naar de dierenarts geweest omdat het niet goed met hem ging. We vonden hem donderdag rond de middag plots als een zielig hoopje ellende in zijn mandje. We vreesden voor het ergste maar gelukkig dacht de dierenarts vrijdag toch nog met een spuit Prednison hem weer een beetje op de been te kunnen helpen. Die spuit kreeg hij op vrijdagmiddag en stap voor stap kon hij weer wat meer lopen en ging hij ook weer eten en drinken. Gisterenmiddag liep hij voor het eerst mee het bos in. Heel langzaam maar toch. Op de foto kijkt hij, tussen Cros en Mia in, trots naar boven alsof hij wil zeggen: “Ik ben er weer!”. We houden er rekening mee dat hij nu nog geholpen wordt door de Prednison en de Carpodryl tegen de artrose zodat hij zo goed als pijnloos is en we moeten erg oppassen dat hij zich niet overmoedig gaat gedragen.
Vandaag heeft Botas de avondronde meegelopen en morgenochtend kan hij weer de ochtendronde mee.
Toen Cros bij ons kwam was hij direct opgenomen in onze roedel. Hij leerde in de afgelopen weken van een drukke energieke asielhond te veranderen in een super lieve gezinshond. Eentje die weeswaar groot is en af en toe de gekke vijf minuten heeft maar dat is voor een jonge hond normaal.
Naarmate de tijd verstreek vond hij het belangrijk om de rechterhand van Botas, ons roedelleider(tje) te zijn. Botas die het niet goed vindt dat er katten of eekhoorns in onze tuin komen, probeert ze de tuin uit te jagen en die acties worden nu door Cros ondersteund. Zo ziet hij het ook als persoonlijke opdracht, de verdediging van ons roedeltje tegen vreemde honden op zich te moeten nemen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling omdat we geregeld logeerhondjes hebben. Omdat bij ons alles samen leeft, kunnen wij hem dat gedrag niet afleren. Dit is dan ook de reden waarom hij op 15 november naar de school in Limburg gaat.
We hopen van harte dat hij na zijn training een heel lief baasje zal vinden die hem ook kan waarderen om wat hij is en hoe hij zich gedraagt want, los van dat euvel, is hij een heerlijke gezinshond geworden die alles in de gaten moeten houden en moet controleren.
Als Annerie de boodschappen uitpakt moet hij daar bij zijn… als ze dan even uit zicht is controleert hij wat er nog op het aanrecht staat.
Persoonlijk zal met pijn in mijn hart afscheid van hem nemen wanneer ik hem volgende week naar Horn in Limburg breng. Ja, Annerie en ik zullen hem gaan missen te meer omdat hij zo enorm aanhankelijk en volgzaam is. Ben ik de tuin bezig dan is hij er ook. Ben ik even weg dan staat hij trouw op me te wachten. Als achter mijn computer zit ligt hij naast me op de grond. Zit ik op de bank ligt hij steevast tegen me aan of we doen er samen een tukkie. Tja, we zullen ook aan zijn afwezigheid moeten wennen. Gelukkig komt de dag daarna Lizzy ons clubje versterken. Die heeft ook weer aandacht nodig.
.
.
.
.
.
Dinsdag 7 november 2023
.
Kennismaken met Alana.
.
.
.
.
Dit is Cigüeña, teefje, Geboortedatum: 2-1-22, Ras: windhond, Gewicht: 20 kg, Afmetingen: 61 hoog 64 lang. Cigüeña woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Aanhankelijk, super lief en aanhankelijk, Ze vindt het heerlijk om naast je te liggen, dicht bij je te zijn, en dat jij haar streelt en liefde geeft. Met andere honden kan Cigüeña prima overweg, ongeacht geslacht. Ze loopt heel goed aan de lijn, in de auto is geen enkel probleem voor haar. Ze vindt volwassenen en kinderen leuk en zoekt menselijk contact. Achtergrondinformatie: Cigüeña is door haar baasje achtergelaten omdat ze niet goed is in de jacht..
.
.
.
.
.
.
.
Woensdag 8 november 2023
.
Hondjes die het asiel mogen verlaten
.
.
.
.
.
.
.
.
.
<<advertentie>>
|
.
.
. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Donderdag 9 november 2023
.
Nieuwe foto’s van Pup Bill
.
Bill (pup)
.
.
.
.
.
.
Vrijdag 10 november 2023
.
Hondje Miya vermist … helaas geen telefoonnummer bekend
.
Hondje Miya is sinds zaterdag kwijt. Ze ontsnapte uit een tuin in Zoetermeer en is sindsdien niet meer gezien. Haar baasjes maken zich grote zorgen en vrijwilligers zijn al dagen aan het zoeken. “Misschien is ze meegenomen.”
Hondje Miya is sinds zaterdag kwijt. Haar baasjes maken zich grote zorgen en vrijwilligers zijn al dagen aan het zoeken. “Misschien is ze meegenomen.”
“Sinds de vermissing hebben we geen meldingen ontvangen dat ze gezien is”, aldus Karlijn Massaar, een van de vrijwilligers die naar Miya zoekt. Met tientallen mensen hangen ze flyers op in Zoetermeer.
Medische zorg nodig
Vrijwilliger Massaar: “Er is een kans dat Miya is meegenomen en daardoor niet meer in Zoetermeer is. Daarom hebben we alle hulp nodig van zoveel mogelijk mensen in Nederland.”
De eigenaren maken zich vooral zorgen om het hondje omdat ze niet zonder haar medicijnen kan. “Ze is tien maanden en ze heeft een ernstige voedselallergie. Daarvoor heeft ze medische zorg nodig die ze nu niet krijgt. Als dat zo doorgaat kan het fout aflopen voor Miya.”
Jammer dat er nergens een telefoonnummer is te vinden waar mensen eventueel een melding kunnen doen. Zo jammer en zonde …
.
.
.
Zaterdag 11 november 2023
.
.
.
Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.
.
.
.
Zondag 12 november 2023
.
Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.
.
.
.
.
Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ? Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..
.
.
.
.
.
.
.
Weer een leuk filmpje ter ontspanning
TV KIJKEN ……
.
.
.
.
.
.
.
Berichten van baasjes
.
.
Therèse en Danny, baasjes van Anuska en Niebla, stuurden ons deze update.
.
.
.
Niebla is vandaag 7 november 5 jaar geworden ???? Hiep Hiep hoera !!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Deze week in de column: “Hoe stichtingen rijk worden..”.
.
Wat doe je als Stichting wanneer een dierenarts in Nederland een nieuw baasje vertelt dat de adoptie van buitenlandse hondje alleen maar oplichterij en het vullen is van de zakken van de stichtingen. ??? Boos worden ??? Teleurgesteld zijn ??? Je vraagt je af wat zo’n dierenarts probeert te doen. Is hij/zij tegen de adoptie van een buitenlands hondje ??? Lopen we hem/haar in de weg ??? Is dit een vorm van afleiding van hun rekening die ze aan een baasje presenteren? We weten het echt niet en kunnen er alleen maar naar raden…
.
Lieve mensen als je alle vrijwilligers die kosten noch moeite sparen, bij het zich inzetten voor het welzijn van arme stakkertjes in het buitenland, op hun hart wil trappen, dan moet je dat dus zó doen.
.
Wij adviseren altijd om kort na aankomst in Nederland even de hond kennis te laten maken met de eigen dierenarts want dan kent hij zijn/haar nieuwe patiënt en kan hij/zij gelijk even een algemene check up doen.
.
Een enkele keer kan het zijn dat ondanks de gezondheidsverklaring (die eigenlijk is bedoeld om te zien of de hond de reis aan kan) er medische zaken zijn die aandacht behoeven. Niet dat de hond ziek zal zijn want daar wordt echt wel goed op gelet in het asiel, maar het kan bijvoorbeeld wel eens zijn dat er een oorontsteking sluimert die niet opgemerkt is of dat het gebit aandacht behoeft. Zolang een hond geen problemen heeft wordt een gebit in het asiel niet gesaneerd. Daar is gewoon geen geld voor.
.
Als zo’n arts zich dan zo uitlaat op de manier zoals dat boven beschreven staat, dan wordt de grond onder de voeten van het baasje weggeslagen. Het baasje ging trots hun nieuwe gezinslid laten zien, had het goede gevoel van een hondje gered te hebben en deel uit te maken van de keten van mensen die probeert iets goed te doen voor de stakkers in het buitenland. Maar dan wordt dat fijne gevoel te niet gedaan en kan men zelfs het gevoel krijgen bedrogen te zijn. We kunnen dan alleen maar hopen dat het baasje in zo’n geval contact met ons opneemt zodat we het een en ander kunnen uitleggen want zulke giftige onwaarheden verspreiden, doet het werk van ons en vele andere goedbedoelende stichtingen, geen goed. Het enige resultaat dat je hiermee bereikt is dat de behoeftige hondjes is het buitenland steeds moeilijker geholpen kunnen worden.
.
Om u een weerwoord te geven voor het moment dat iemand u als baasje aanspreekt en dergelijke beweringen uit, hebben we een vergelijkend warenonderzoekje gedaan.
.
Er is niks spannends aan hoor maar maakt wel het een en ander duidelijk. Zo kun je zien hoe de bonafide stichtingen ‘rijk’ schijnen te worden… We kunnen natuurlijk alleen voor onszelf spreken maar geloof me dat het voor de meeste goede stichtingen niet veel anders al zijn.
.
De realiteit:
.
Laten we in gedachten houden dat het gewone adoptiebedrag 475 euro (all in) is waarvoor de stakker naar Nederland komt. Dit betekent dat hij/zij is gecastreerd/gesteriliseerd, gechipt, bloedonderzoek heeft gehad, volledig is ingeënt, ontwormd en ontvlood is geworden, gechipt wordt, voorzien is van paspoortje, een anti-ontsnappingstuigje wordt aangeschaft, gezondheidsverklaring en ook de reis wordt betaald. Dit kan omdat er voor de kosten van de opvang en de medische handelingen absolute minimale vergoedingen worden berekend en er gewerkt wordt met de nimmer aflatende inzet van een team van vrijwilligers. Waar we moeilijk om heen kunnen zijn de kosten zoals:
Vervoerskosten wegtransport, Bij geadopteerde hond met Leishmania, 1e half jaar verstrekking medicijnen door stichting
en bij geadopteerde hond met Erlichia, volledige maand durende antibiotica kuur.
Dan krijg je nog kosten die de stichting moet maken die bestaat uit administratie kosten waaronder o.a. toezenden contracten, telefoonkosten, inkt cartridges, kopieerpapier, enveloppen, registratiekosten bij NVWA, kvk, UBN- nummer, reiskosten voor eventueel huisbezoek en aanwezigheid bij aankomst in Nederland en verzekering.
.
Het adoptiebedrag is eigenlijk absoluut onvoldoende en alleen vanwege het feit dat Stichting Dierenmissies bestaat uit vrijwilligers en dat we trouwe donateurs hebben, hebben we een basis om alles draaiende te houden, maar zelfs daar redden we het niet altijd mee. Vaak moeten we er zelf op toeleggen. Dat doen we door vakantie opvang voor hondjes aan te bieden tegen een kleine donatie voor de stichting.
.
De vergelijking
.
OK… dan gaan we nu bekijken wat het alleen al zou kosten als we een adoptant door de dierenarts in Nederland klaar zouden laten maken voor adoptie. Hiervoor hebben we gemiddelde prijzen genomen die op internet te vinden zijn.
.
1 consult 38,50
Grote enting cocktail 56,75
Rabiës 47,74
Sterilisatie 375,00 / Castratie 250,00 gemiddeld 315,00
Chippen 27,50
Paspoort 7,50
Zeer uitgebreide bloedanalyse 130,00
Eindcontrole en gezondheidsverklaring 35,50
.
Kosten dierenarts in Nederland minimaal 600,00 euro
.
Dat voor ons hier dan nog de kosten bijkomen zoals die zijn beschreven hoeven we er niet meer bij op te tellen.
Misschien wil die dierenarts het negatieve saldo bijplussen ???
.
Tja, je zou dus kunnen stellen dat door een adoptie uit het buitenland ergens in Nederland een dierenarts een omzet misloopt van 600 euro. Misschien komt daar wel de aversie tegen buitenlandse hondjes vandaan maar als we dan even terug kijken naar de bewering dat stichtingen zoals wij van Dierenmissies er ‘rijk’ van zouden worden ?!?!?!….. hoe dom kun je zijn ….
.
.
.
.
.
<<Advertentie>> . a
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Wist u overigens dat we al ruim 6,8 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?
.
.
Afsluitend hier de (on)zin van de week:
.
Grap uitgehaald ???
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.
. . . . . Nelson en Doska van 30 december tot en met 1 januari 2024 |
. . . . . . .
|
Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!