Dierenmissies Weekjournaal van 14 juni 2020.

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Beste mensen, 

Na een vertraging richten we ons deze week opnieuw op de komende reis van de honden waarvan de aankomst nu staat gepland op 16 juni a.s. Troppy’s adoptie is helaas afgeblazen. Maken we kennis met oude Elsa en slaan we een noodkreet voor Roc. Voorts hebben we ook weer meer hondjes die het asiel mogen verlaten. In het filmpje laten we zien dat honden zich zorgen maken over hun baasjes. Ook geven we in het belang van de hond, baasjes nog wat zomertips. In de column geven we nog eens een goede reden om vooral een hondje uit het buitenpand te nemen, en in de (on)zin van de week hebben we het over ‘het domme racisme’ .  Natuurlijk is er nog veel meer leuks en interessants te lezen hoor. Kijk maar…

– Speciaal opsporingsbericht: Vluchtbegeleiders gezocht
– Adoptie Troppie gaat niet door.
– Kennis maken met Elsa
– Stevie’s World (advertentie)
– Weet u hoeveel honden er in Nederland jaarlijks naar een baasje gaan?
– Leuk filmpje: “Als je hond genegenheid of bezorgdheid toont … ”.
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Hondjes die ook  het asiel mogen verlaten:
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Noodkreet voor Roc
– Nu er weer zomerse temperaturen zijn even 5 tips:
– Vandaag zetten we alles klaar voor de logees Ian en Babs (Baby)
– Registratie van uw hond is verplicht

– Berichten van Bajo & Xavi, Hermes, Estela
– De vierkante column van Ton met : Kies voor een buitenlandse hond !!!!.
– De (on)zin van de week gaat over: “Racisme is stom”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

LET OP !!!! de eerste versoepeling van de Coronamaatregelen komen er aan.
Zodra er weer vluchten naar Spanje gaan dan zoeken we vluchtbegeleiders

Door de anti-Coronamaatregelen die internationaal worden geïmplementeerd, wordt er nu tijdelijk niet of slechts zeer beperkt gevlogen. Hierdoor is het extra moeilijk om vluchtbegeleiders te vinden. Maar de hondjes die een mandje hebben gevonden in Nederland willen dan natuurlijk wel graag verenigd worden met hun nieuwe baasjes.  Dus vliegt u, wellicht al vanaf eind juni, na de “Corona vlieg-stop” met Transavia of KLM van Barcelona naar NL en wilt u de cruciale factor zijn voor het geluk van de lieverds die een baasje in Nederland hebben gevonden ? Meldt u dan aan en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271.

.KLIK op de foto hier links !!!!!!!!
en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

Maak als vluchtbegeleider deel uit van de
International Cooperation for Animal Rescue & Relocation

.
.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

.

Maandag 8 juni 2020

.

Adoptie van Troppy gaat definitief niet door.
.
Helaas ….. maar het is niet anders.  😥

 

.

.

.

.

Overigens hebben we een aantal hondjes (familieleden) die erg veel op hem lijken kijk maar …

.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 9 juni 2020
.

Kennismaken met Elsa
.
Op speciaal verzoek van Miranda brengen we Elsa onder de aandacht. Dit is typisch zo’n zielig geval die vanwege wat piep kleine gebreken en hoge leeftijd nu gedoemd is om in het asiel te verblijven. Ze was juist vanwege haar hoge leeftijd in opvang geplaatst maar dat baasje heeft nu een heupproblemen gekregen en kan niet meer voor haar zorgen. Ze is nu tijdelijk ondergebracht bij vrijwilliger Rosa maar dat kan iet lang duren dus zal ze naar het asiel moeten gaan. Hoe zielig is dat niet voor deze kleine seniore dame van 12 jaar oud.

Elsa, teefje, geboren 10/2008, 45 cm, kruising labrador met podenco, gesteriliseerd en volledig ingeënt. Zij kwam bij ons in oktober 2018.

Elsa kwam jaren geleden vanuit het zuiden van Spanje naar Catalonië en werd geadopteerd via een voor ons onbekende partij. In oktober vorig jaar wilden de eigenaren Elsa niet meer en een van onze vrijwilligers die haar geschiedenis kende, vertelde mij haar achtergrond. Elsa kwam naar ons toe in slechte conditie, dun en met kleine wondjes in de oren … we deden een bloedtest en ze gaf positieve leishmania en rickettsia.

Natuurlijk is zij direct behandeld. Elsa heeft al de Doxi-behandeling voor rickettsia gedaan en ook de glucantime-behandelingen gekregen tegen de Leishmania. We hebben vervolgens opnieuw de leishmania-PCR al gedaan en deze is al negatief getest 🙂 Elsa gebruikt nu alleen allopurinol en ook benazepril. Ze is veel verbeterd sinds haar aankomst, heeft nu geen oorwonden meer, is volledig genezen en is veel aangekomen.

Elsa is perfect bij andere honden, ze woont bij zowel reuen als teven. Ze is charmant en mensvriendelijk, heel lief, gaat goed met kinderen om (wandelingen met vrijwilligers), discreet, kalm, zeer sociaal met alles en iedereen.

Hoe erg is het dan niet als je, na alle ellende die je hebt meegemaakt, zo de laatste jaren van je leven in een asiel zou moeten slijten. Om de adoptiepagina van Elsa te bezoeken Klik dan op één van de foto’s.

.

 

 

 

 

.


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 10 juni 2020.

 

.

Weet u hoeveel honden er in Nederland jaarlijks naar een baasje gaan?
.

Wist u dat er al jarenlang jaarlijks zo’n 150.000 honden bij komen om aan de vraag van baasjes te kunnen voldoen? Dat is natuurlijk nogal wat.

Circa 24 % komt van erkende fokkers die hondjes met stamboom fokken
Circa 68% komt van de commerciële fokkerijen en commerciële handel

Als u uw hondje uit het buitenland hebt gekregen via een erkende stichting zoals Dierenmissies, dan maakt dat hondje deel uit van slechts circa 8 % van die 150.000 honden.

.

Konden we maar een groter aandeel krijgen…. dan zouden er een boel hondjes een minder ellendig leven hoeven te lijden bij broodfokkers.

.

.

.

.


.

Mollie en Sita in de belangstelling.
.

Mollie

Sita

Een ouder echtpaar had eerst hun ogen laten vallen op Mollie. Ze wilden niet een te kleine hond want ze hadden altijd een groteren hond gehad. Mollie is een schat van een dier en had alles mee… Een rustig karakter, lief en huiselijk. ze was wel vijf jaar oud maar dat was niet zo erg. Daarop bleken ze het gewicht van Mollie te hoog te vinden. Ze is namelijk al gauw 20 kg. Ze waren bang dat ze haar niet in een rubberboot zouden kunnen tillen als ze met de boot erop uit zouden gaan. Hierop kwam Sita in beeld. Sita is een stuk jonger en energieker. Ze is ook lief, aanhankelijk en speels maar heeft wel meer aandacht nodig en wat langere wandelingen om haar energie kwijt te kunnen. Het voordeel van Sita was dat ze circa 15 kg is en dat is weer wat makkelijker om in de boot tillen. Nu maar wachten op wat er besloten wordt. Het contact was tot nu toe alleen telefonisch en per whatsapp …


.

.

Donderdag 11 juni 2020

.

De aankomst in Nederland
.
Het is  nu zeker dat de onderstaande kanjers op dinsdag 16 juni omstreeks het middaguur aan zullen komen in Nederland.
.
De aankomstplaats zal niet Eindhoven zijn maar een adres nabij Breda waar de honden veilig kunnen worden uitgeladen op een afgesloten terrein. De baasjes zijn geïnformeerd en hebben het juiste adres gekregen. We kijken met z’n allen uit naar het heugelijke moment dat we eindelijk de hondjes kunnen begroeten. Wat zal het een feest zijn als we eindelijk de bus met hondjes op het adres zien arriveren.

Tip voor de baasjes is vooral wat lekkers mee te nemen om gauw vriendjes te worden en vooral water mee te nemen om te de reiziger te laten drinken.

Zoals bij elke aankomst wordt er ook nu een groepsapp aangemaakt zodat we op de hoogte zijn van de allerlaatste ontwikkelingen over de reis, elkaar kunnen berichten en foto’s kunnen delen.

.
We kijken er erg naar uit.
.

Yago

Lady

Anuska

.

.

..

.

.

.

.

.

Daan

Two

.

.

.

.

.

.


.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

 

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

“Als je hond genegenheid of bezorgdheid toont … ”.

.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

 

.

Vrijdag 12 juni 2020
.

Hondjes die ook  het asiel mogen verlaten:
.

Moon

Tod

hond

Snoopy

.

.

.

.

.

.

hond

Travis

Moon

Tod

.

.

.

.

.

.

.


 

..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

.

.

.

.

.

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.Ruim 100.000 andere prijzen.

Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

 

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Lees meer over de winkans en het reglement op www.vriendenloterij.nl/winkans. Prijzenschema onder voorbehoud van wijzigingen.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 13 juni 2020
.

.

Noodkreet voor Roc

Dit is Roc, Reu – 3 jaar, 11 maanden – Mix – 53 cm
.
Roc woont momenteel in het asiel nabij Barcelona
.
Karakter: Roc is een zeer sociale en erg lieve hond. Hij kan ook met katten overweg.
.
Bijzonderheden: Roc was geadopteerd en woonde bij een familie in Spanje tot ieders volle tevredenheid maar hij is terug gebracht naar het asiel omdat hij epilepsie bleek te hebben.

Roc is een schitterende hond met een gouden super lief karakter. Hij dacht werkelijk zijn gouden mandje gevonden te hebben want hij had alles mee. Jonge leeftijd aanhankelijk en knuffelig, speels kortom de perfecte gezinshond. Alles ging voorspoedig tot de baasjes zagen dat hij een epileptische aanval kreeg en te horen kregen dat dit in de toekomst best nog eens zou kunnen gebeuren.  Dit wilden ze niet meer meemaken en brachten en dus direct terug aar het asiel. Ook de verzorgers van het asiel waren erg verbaasd maar dat kan nu eenmaal gebeuren.
.
De stress die het leven in asiel met zich meebrengt, doet hem geen goed. Sinds hij weer terug is in het asiel heeft hij twee epileptische toevallen gehad. Dat is voor een hond in een asiel erg gevaarlijk omdat hij dan als zwakke zieke hond wordt gezien en door dominante reuen aangevallen kan worden in een fysieke toestand waarin hij zich op geen enkele manier kan verdedigen.
Het is dus absoluut noodzakelijk dat deze zeer lieve hond een lief baasje vindt die niet in paniek raakt als hij onverhoopt een aanval zou krijgen. Het gaat vanzelf weer over en bovendien zijn er medicijnen tegen die het aantal toevallen kunnen minimaliseren. Heb jij misschien een plekje in je hart en op de bank over voor deze lieve schat? Hij is een kameraad voor het leven en zal je laten zien wat aanhankelijkheid betekent. Hij zal je nimmer teleurstellen en je voor altijd dankbaar zijn …
Klik op de foto’s om zijn adoptiepagina te bezoeken. Daar treft u diverse filmpjes van Roc
.
.
.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

.

Zondag 14 juni 2020
.

Nu er weer zomerse temperaturen zijn even 5 tips:

  1. Laat uw hond zich niet onnodig inspannen.
  2. Laat uw hond niet achter in de auto.
  3. Laat uw hond niet over asfalt lopen.
  4. Zorg voor extra veel schoon drinkwater.
  5. Zorg voor een schaduwrijke plek.

.

Vandaag zetten we alles klaar voor de logees Ian en Babs (Baby)
.

Ian

Babs

Morgen komen Ian en Babs voor een weekje logeren. Onze Mia die een zwak heeft voor Ian kan niet wachten tot zij met hem zal rennen in het bos. Maar nu Babs erbij gekomen is kan het zijn dat zij die plaats heeft ingenomen. We gaan het wel zien … ze zijn allebei meer dan welkom en zullen door onze andere hondjes van harte welkom worden geheten. …

.

.

.

.


.

Mocht u een reactie, op- of aanmerking hebben over dit weekjournaal, schrijf dat gerust onder aan dit weekjournaal.
Alle reacties worden serieus genomen en u krijgt desgevraagd altijd antwoord.

Dank u voor de genomen tijd om het eerste deel van dit weekjournaal door  te nemen.
Lees vooral nog even verder want er is nog genoeg te zien…

.

.


.

Berichten van..

.

.

Martin, Hariët en Liang, baasjes van Bajo en Xavi, stuurden ons deze foto met commentaar.

.

.

Zo.. dat was even rennen ….

.

.


.

.

Wilma, baasje van Hermes, stuurde deze foto met commentaar… 

.

Hoe leuk in coronatijd, knuffelen met Hermes en hij luisterde zo goed🌺mama helemaal blij

.

.

.

Als baasje Wilma erbij schrijft : “Is het geen plaatje🌺”

.

dan zijn we daar natuurlijk helemaal mee eens.

.

.

.

.

.


.

Jean Pierre, baasje van Estela, stuurde ons deze foto’s en filmpje… 

.

 

Dat Estela van water houdt wisten we al.

Hier is nog maar eens het bewijs…

.

.

.

.

.

.


.

.

..<<Advertentie>>

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

De 4-kanten column van Ton

Kies voor een buitenlandse hond !!!!

.

OM nog maar eens uit te leggen waarom het niet verkeerd is om een buitenlandse hond te nemen maak ik deze keer gebruik van een bestaand stukje proza.. “Goed gepikt is beter dan slecht verzonnen” luidt het gezegde.  Bestaande vooroordelen worden hier besproken en weerlegt en dat had ik niet beter kunnen vertellen. Misschien biedt dit  fris stukje proza van iemand die het kan weten, e een goede basis om een weerwoord te hebben tegen mensen die zo nodig kritiek willen geven op de afkomst van jouw hond….

.

Waarom kies je voor een buitenlandse hond?
Er zijn toch voldoende honden in de Nederlandse asiels?

buitenlandse honden vooroordelenEen veel gehoorde opmerking is dat het zielig is om honden uit het buitenland te halen omdat er heel veel honden in de Nederlandse asiels zitten. Door de Dierenbescherming wordt aangegeven dat jaarlijks ongeveer 5000 honden in het asiel belanden. De vraag naar honden is ongeveer 150.000 honden per jaar. Veel honden komen dus uit de nestjes en uit het buitenland. We hebben het onze respondenten ook gevraagd. Waarom kiezen zij voor een hond uit het buitenland?

Voor 22% van de mensen was dit helemaal geen bewuste keuze. Ze zagen een foto van een hond en werden spontaan verliefd. 36% van de respondenten heeft wel eerst in het asiel gekeken en vonden daar geen geschikte hond voor hun waardoor ze naar buitenlandse honden zijn gaan kijken. Het grootste gedeelte, 38% kiest bewust voor een hond uit het buitenland omdat ze de hond willen redden uit de vaak erbarmelijke leefsituatie.

Het merendeel van de honden zijn trouwens puppies (bijna 60%) maar ook de oudere honden weten een weg naar Nederland te vinden.

Buitenlandse honden hebben
toch vaak gedragsproblemen?

Een vaak gehoorde opmerking, kan ik je uit eigen ervaring vertellen. Maar is dat wel zo? We vragen het onze respondenten en daarbij geeft bijna de helft aan (42%) dat ze helemaal geen problemen hebben ervaren. Als er problemen zijn dan komt dat vaak voort uit onvoldoende socialisatie aan onze Nederlandse omgeving. Daardoor ontstaat angst met ongewenst gedrag als gevolg. Iets waar je met de juiste begeleiding je hond heel goed bij kan helpen.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.Die stichtingen zijn toch gewoon
handelaren die niet om de honden geven?

Vooroordelen buitenlandse hondWanneer je een hond uit het buitenland adopteert, betaal je ongeveer 300 tot 350 euro. Van dit bedrag is onder andere de hond opgevangen in het land van herkomst, gesteriliseerd en naar Nederland vervoerd. Daarnaast worden vaak sterilisatie-acties in het land van herkomst georganiseerd zodat het de ‘overbehonding’ ter plekke vermindert. Is het bedrag veel meer dan kan je daar zeker vragen bij stellen.

Onze respondenten geven aan dat hun stichting voorafgaand aan de match tijd investeert in een huisbezoek (50%) en/of dat je zelf op bezoek kan bij het gastgezin waar de hond verblijft. Helaas wordt er nog weinig gewandeld (15%) terwijl dat een hele goede manier is om te zien in welke mate de hond gesocialiseerd is. Iets meer dan de helft (56%) heeft een telefonische intake gehad voordat ze de hond konden adopteren. Maar een klein gedeelte (8%) geeft aan geen hulp ontvangen te hebben bij het uitzoeken van een geschikte hond.

Mocht in de praktijk de match tussen hond en mens toch niet goed zijn of mocht de hond andere klachten krijgen waardoor mensen de hond misschien toch weer kwijt willen, dan geeft 77% van de respondenten aan dat ze de hond terug mogen brengen bij de stichting. Een belangrijk signaal dat de stichting betrokken is bij het welzijn van de hond en de buitenlandse hond niet alleen als ‘handel’ zien.

Ik zou het toch spannend vinden;
een hond uit het buitenland

En dat kan ik mij voorstellen. Want je weet niet wat je hond allemaal al meegemaakt heeft. Dat maakt je hond veel meer een “black box” dan wanneer je hem bij een Nederlandse fokker koopt. Goede fokkers hebben veel kennis met de paar honden die ze op laten groeien en zorgen al voor een deel van de socialisatie. Let wel op, dit doen alleen de goede fokkers. Helaas zijn er veel zogenaamde broodfokkers die wel een hoge prijs vragen maar geen kwaliteit leveren. We hebben het onze ervaringsdeskundigen gevraagd. Zij hebben nu een buitenlandse hond en weten hoe de praktijk is. En wat antwoorden zij op de vraag “neem je volgende keer weer een hond uit het buitenland? Ruim 88% zegt volmondig ja.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Ja, natuurlijk hebben wij donaties nodig om te kunnen bestaan. Zie eerder in dit weekjournaal hoe u Dierenmissies kunt steunen. Een rechtstreekse donatie of via het meedoen met de Vriendenloterij.
.

KLIK op dit logo en meld je hier aan omdat je dan automatisch Dierenmissies steunt  

 

 

.


klik op de foto om de website te bezoeken

<<Advertentie>>
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 4,3 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“Racisme is stom … we kunnen er niet om heen … “

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.
.

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.

.
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.
.
.

Ian en Babs (Baby) van 15 juni tot 22 juni 2020

 

.

.

.

.

.

.

Nelson, Rova en vriendje van 3 juli tot 10 juli 2020

.

.

.

.

.

Lynn van 27 juli tot 23 augustus 2020.

.

.

.

.

.

.Kino van 23 augustus tot 12 september 2020

.

.

.

.

Arie en Sara van 12 sept.  tot 3 oktober 2020

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com