Beste lezers,
In dit weekjournaal beginnen we met de wisseling van de logees, zien we een mogelijke oplossing voor dure dierenartsen, redden studenten hond, krijgen we certificaat voor echte diervriendelijke kinderboerderijen, in Vinnie zoekgeraakt in Frankrijk, ook hebben we weer pechvogels en een asielverlater. In de vierkante column vertellen we over een herfstwaarschuwing en in de onzin van de week zien we dat Siri niet alles weet. Natuurlijk hebben we meer leuke en of interessante onderwerpen te lezen hoor. Kijk maar…
– Afscheid van Pelle en Chico en het welkom van Arie.
– Dierenarts is te duur, dus startten Francoise en Susanne de mobiele kliniek
– Studenten redden een hond uit modderig kanaal.
– Animal Webshop (advertentie)
– Diervriendelijke kinderboerderijen in Breda en Rijswijk
– Vinnie onvindbaar na caravaninbraak in Frankrijk.
– Pechvogels Sofi en Yaco
– Nelson en Doska weer naar huis.
– Hoera Freya mag het asiel verlaten
– MEDEDELING: Tijdelijke beperking opvang logeerhondjes.
– Berichten van baasjes: Dibbah
– Registratie van uw hond is verplicht
– Leuk filmpje ter vermaak . Adopties zijn altijd een heerlijk moment in het leven van een hondje.
– De 4-kanten column van Ton met: “De herfstwaarschuwing…”
– (On)zin van de week: Siri kan niet overal antwoord op geven ….
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!
.
.
GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER
.
.
De week van dag tot dag:
.
Zondag 8 september 2024
.
.
Afscheid van Pelle en Chico en het welkom van Arie.
.
In de morgen bracht Ingrid Arie voor een logeerpartijtje terwijl Pelle en Chico nog moest wachten op de komst van Els die haar schatjes op zou komen halen. Ze moesten even wennen maar dat was gauw geregeld.

En daar was Arie

kennismaken met Pelle

Kennismaken met Chico
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Al gauw was het duidelijk hoe de rangen waren verdeeld. Botas en Lizzy zijn gewend om lekker buiten te liggen en zo dit Arie dit ook terwijl Pelle en Chico vanaf de veranda de boel in de gaten hielden. ..

Al gauw was het duidelijk hoe de rangen waren verdeeld. Botas en Lizzy zijn gewend om lekker buiten te liggen en zo dit Arie dit ook terwijl Pelle en Chico vanaf de veranda de boel in de gaten hielden. ..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

In de avond kwam Els haar kleintjes halen en zij werd natuurlijk hartelijk verwelkomd.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
We zullen deze twee gaan missen want ze waren een vast onderdeel geworden van onze roedel.
Daarna was de rust wedergekeerd en konden we Arie een paar dagen alle aandacht geven waar hij ook zo naar verlangde.
Chico en Pelle zijn thuis weer klaar voor nieuwe acties ….
.
.
.
.
.
.
.
.
Maandag 9 september 2024
.
Dierenarts is te duur, dus startten Francoise en Susanne de mobiele kliniek
De kosten voor de dierenarts kunnen een behoorlijke aanslag op je portemonnee zijn. Dat weet ook dierenarts Francoise Reij uit het Groningse Wetsinge. Zij was het niet eens met de bedragen die de praktijk waar zij werkte in rekening bracht. Ze nam ontslag en startte haar eigen mobiele dierenkliniek.
Op de eerste dag dat Francoise en haar assistent Susanne samen met hun Volkswagen Krafter op pad zijn, is het aanpakken geblazen. De agenda is vol. “Toen we bekend maakten dat we een mobiele kliniek zouden beginnen, stroomden de afspraken binnen”, vertelt Susanne aan Hart van Nederland.
Het idee ontstond 2 jaar geleden. “De praktijk waar Francoise en ik werkten, verhoogde zo’n drie tot vier keer per jaar de prijzen en daar waren wij het niet mee eens. We hebben toen nagedacht en zijn tot deze mobiele praktijkwagen gekomen”, vertelt Susanne.
“Het is geen low-budgetpraktijk. We kunnen volwaardige behandelingen aanbieden zoals bloedonderzoek of röntgenfoto’s maken.”
45 in plaats van 54 euro
Bij de kliniek waar het tweetal werkte, kost een consult 54 euro en bij het duo is dat 45 euro, vertelt Susanne. “Het scheelt natuurlijk dat wij geen huur hebben voor een pand maar alleen de kosten voor de auto hebben.”
De praktijk is gebouwd in de grootst mogelijke wagen die je met je gewone autorijbewijs mag besturen. “Francoise en ik kunnen allebei de auto besturen.” De mobiele dierenkliniek heeft een samenwerking met dierenwinkels in de provincie Groningen. Mensen die een aankoop doen in de winkel, krijgen 5 euro korting op de behandeling.
De praktijk waar Francoise en Susanne werkten, laat in een reactie weten dat ze niet bang zijn voor concurrentie en dat ze de dames veel succes wensen.
.
.
.
.
Dinsdag 10 september 2024
.
Studenten redden een hond uit modderig kanaal.
.
Hoe prachtig is het als met een samenwerking een dier in nood kunt redden.
Dit verdient een lintje.
Bravo ..!!!!!
Kik op de foto om de video van de reddingsactie te starten.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Woensdag 11 september 2024
.
. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Donderdag 12 september 2024
.
.
Op donderdag 12 september is het ‘Oudere dierendag’ en wordt tweemaal het keurmerk ‘Diervriendelijke kinderboerderijen’ uitgereikt. Trotse ontvangers zijn kinderboerderij De Drassige Driehoek in Rijswijk en kinderboerderij De Sik in Breda. Van de circa 600 kinderboerderijen en dierenweides in Nederland, zullen na donderdag 9 het keurmerk Diervriendelijke kinderboerderijen dragen.

Ook dieren hebben recht op een mooie oude dag. Om daar aandacht voor te vragen is het op 12 september voor der zevende keer ‘Oudere dierendag’, een initiatief van Comité Dierennoodhulp. Op veel kinderboerderijen, net als bij veel fokkers, krijgt het grootste deel van de dieren niet de kans om oud te worden. In het voorjaar worden ze geboren en met blijdschap ontvangen, maar in het najaar verdwijnen veel dieren stilzwijgend als ‘overtallig’ via de achterdeur naar handel en slacht.
Diervriendelijke kinderboerderijen
Gelukkig zijn er ook enkele kinderboerderijen die om die reden niet fokken en hun dieren wél oud laten worden. Dat goede voorbeeld staat op Oudere dierendag in de spotlights. Van de circa 600 kinderboerderijen en dierenweides in Nederland, zullen na donderdag in totaal 9 kinderboerderijen het keurmerk ‘Diervriendelijke kinderboerderijen’ dragen, wat neerkomt op 1,5 procent van het totaal.

Om de uitreiking van het keurmerk te vieren krijgen alle dieren traktaties als maïs, wortels, appels, andijvie en pompoen. Kinderboerderijen die het keurmerk ontvangen laten alle dieren in leven tot ze van ouderdom sterven. Er wordt niet gefokt; nieuwe dieren komen uit de opvang. ‘Sociale dieren’ zitten altijd met soortgenoten gehuisvest en alle dieren hebben voldoende ruimte om zich natuurlijk te gedragen – en mensen uit de weg te gaan. Ook zijn de dieren gegarandeerd van medische zorg en zijn er geen actieve, voor de dieren stressvolle knuffeluurtjes met bezoekers.

Ooit was het anders bij kinderboerderij De Sik in Breda. Men fokte met dieren en niet alle bewoners mochten er oud worden. Maar het beheer en de vrijwilligers hebben er hard voor gevochten om het bestuur mee te krijgen in hun visie om respectvol met dieren om te gaan. Sandra van de Werd namens Comité Dierennoodhulp:
“Wij zijn heel erg blij dat deze kinderboerderijen het goede voorbeeld geeft. Kinderen verdienen het om te mogen leren dat dieren oud kunnen worden. Een dier moet je niet enkel geboren laten worden als schattige attractie, om het later als overtallig van de hand te doen of te doden. Dat is respectloos, zo gaan we niet met onze kat en hond om en zo horen we ook niet met andere dieren om te gaan. Dieren willen net als mensen ook prettig oud worden.”
.

Oudere dierendag bittere noodzaak
Het merendeel van de mannelijke geboren dieren op de kinderboerderijen en bij fokkers krijgt geen kans. Haantjes raakt men aan de straatstenen niet kwijt, dus de helft van al die schattige kuikentjes vindt later de dood. Datzelfde geldt voor de stierkalfjes, bokjes en rammetjes. Comité Dierennoodhulp vindt dit onbegrijpelijk, hierdoor geeft men kinderen het slechtst mogelijke voorbeeld, namelijk respectloos omgaan met dieren in plaats van respectvol, zoals het zou moeten zijn.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
Vrijdag 13 september 2024
.
Nelson en Doska weer naar huis.
De korte vakantie van Nelson en Doska is weer ten einde. Nu is alleen Arie nog als gast bij ons en is de rust weer voor een groot deel weergekeerd. Het was maar een korte vakantie en dat geeft altijd meer drukte dan wanneer hondjes langer bij ons zijn. Nu zijn Nelson en Doska wel vaker bij ons geweest dus die passen zich normaal direct aan en maken normaal ook direct deel uit van ons roedeltje. Omdat Arie er was hadden ze iets meer tijd nodig om hun draai te vinden want die grote lummel … tja die eist ook zo zijn aandacht op. En dan zien we dat ze de tweede dag Arie accepteren en zien als een onoverkomelijk obstakel die er blijkbaar gewoon bij hoort. Het beste zie je dat tijdens de wandelingen want dan zijn ze een hechte club. Of dat komt omdat ze buiten het gevoel hebben dat ze eenheid moeten uitstralen we weten het niet maar het is wel erg leuk om te zien.
Hieronder zie je filmpjes van een bibberende kwaliteit. Het valt ook niet mee om te filmen als als Arie tegelijkertijd aan de lijn trekt …
Als ik dan in het bos een leuke foto van het hele team wil maken, zul je hieronder zien dat het niet mee om ze er allemaal netjes op te krijgen ….
.
.
.
.
.
.
Nu gaan we dus voorlopig verder met Arie als enige gast.
Nadat ik Doska en Nelson had terug gebracht, kregen we een berichtje dat ze allebei in katzwijm liggen.
Wellicht hebben ze het idee dat deze korte vakantie bij ons een soort Bootcamp was…( hahaha… )
.
.
.
Zaterdag 14 augustus 2024
.
Vinnie onvindbaar na caravaninbraak in Frankrijk.
Veel mensen keren weer terug naar huis na een welverdiende vakantie in het buitenland. Miljoenen mensen nemen de route de Soleil in Frankrijk om een bestemming in het Zuiden te bereiken. Helaas zijn daar criminelen actief waar ook wij ooit kennis mee hebben gemaakt. Dit berichtje is iets wat vorige week is gebeurd. Wellicht zal na dit lezen mensen nog een beetje meer oppassend maken al is niet alle onheil te voorkomen.
De baasjes van Vinnie werden op 7 september verward en geschokt wakker. Tijdens hun welverdiende nachtrust langs de snelweg in Frankrijk werd ingebroken in hun caravan. De deur stond wagenwijd open. Na een snelle scan kwamen ze erachter dat hun geliefde chihuahua Vinnie (10) onvindbaar was.
Doolhof door de weilanden
Langzaamaan ontstaat er een lijntje naar Frankrijk dankzij onze zuiderburen. “Door Belgische dames is het nieuws Frankrijk in gekomen. Daar wordt het steeds meer verspreid en probeert een enkele lokale bewoner ook te helpen met zoeken,” aldus Analda.
Maar de omgeving maakt het niet makkelijk. Analda: “Er zijn daar alleen maar weilanden. Al zou Vinnie hier rondlopen, wordt het nog lastig om hem te vinden. Je zou bijna denken: was het nu maar zo’n grote herdershond.”
Helaas zijn er ook mensen die misbruik willen maken van deze situatie. Oplichters bellen naar Analda om te zeggen dat ze de hond hebben. Vervolgens geven ze aan dat de hond opgehaald mag worden waarna er driehonderd euro overgemaakt wordt via PayPal.
Maar dit weerhoudt haar niet om alle reacties door te spitten: “Je wil koste wat het kost het beestje vinden. Voor ons is hij echt onderdeel van de familie. Stel je voor dat het om een kind gaat. Zo voelt het voor ons.”
..
.
.
.
Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.
.
.
Zondag 15 september 2024.
.
Hoera Freya mag het asiel verlaten
.
Gelukkig kunnen ook deze keer het heerlijke bericht melden dat mooie Freya een baasje heeft gevonden.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
MEDEDELING: Tijdelijke beperking opvang logeerhondjes.
In principe nemen we in oktober, november en tot half december geen logeerhondjes meer op. Dit in verband met de rust voor onze eigen hondjes en het feit dat we in die tijd druk in de weer zijn met het inrichten van een appartement dat we naast de camping bewoonbaar moeten maken.
.
– – – – – –
Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.
.
.
.
.
Berichten van baasjes
.
Els, baasje van Dibbah, stuurde ons deze leuke update




.
.
.
KLIK maar op de foto voor het filmpje
.
.
.
.
.
.
.
.
Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 14 jaar partner is van de Vriendenloterij ?
Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 1.000, 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???
Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..
Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271..
.
.
Een leuk filmpje te vermaak.
.
.
.
.
“de herfstwaarschuwing… .”.
.
Nee, ik ga niet waarschuwen voor storm of regen maar wel voor eikels en paddenstoelen.
Hiervoor maak ik gebruik van een uitstekend geschreven stukje tekst van een ander. Ja, het lijkt alsof ik te lui ben om zelf iets te schrijven maar dat is niet waar hoor. … Het stukje is gewoon de moeite waard omgelezen te worden…..
.
Geschreven door mensen van DOGZINE hartelijk dank hiervoor !!!
Hoewel ons de komende week nog zomerse temperaturen zijn beloofd, maken we ons klaar voor het najaar. De herfst is in aantocht, met al z’n schoonheid: lange wandelingen door een kleurrijk bos, natgeregend worden en daarna met een kop warme chocomelk voor de kachel, de honden die die zich uitleven met het vangen van vallende blaadjes. Maar zoals bij elk jaargetijde kent ook de herfst zo z’n aandachtspunten voor hondenbezitters. Dit zijn vooral twee boosdoeners: eikels en paddenstoelen.
Eikels
Nog even en dan zullen parken, bossen en soms ook tuinen bezaaid liggen met eikels. Voor sommige honden het ultieme speelgoed, een cadeautje van de natuur! Ze vinden het vaak prettig om op eikels te kauwen, er mee te gooien of ze zelfs op te eten. Dit alles kent meerdere risico’s.
Behalve dat eikels vast kunnen komen te zitten in het maagdarm-kanaal, een eikel in z’n geheel of meerdere kleine deeltjes die de hond binnen krijgt bij het kauwen op eikels, bevatten eikels ook een stof die voor honden giftig is. De stof tannine (looizuur) die van nature in eikels en eikenbladen voorkomt kan bij honden in grote hoeveelheden de nierfunctie aantasten. Dit kan in het ergste geval nierfalen veroorzaken en tot de dood leiden. In welke hoeveelheid tannine tot problemen leidt is moeilijk vast te stellen omdat niet duidelijk hoeveel een hond binnen krijgt.
Om tannine binnen te krijgen hoeft de hond geen eikels op te eten. Ook het kauwen op eikels zorgt voor tannine die vrijkomt en in het lichaam van de hond kan opstapelen. Bij kleine honden is deze hoeveelheid relatief groter, zij lopen dan ook eerder het risico op nierproblemen bij het kauwen op eikels. Behalve in eikels zit er ook tannine in eikenbladen. Nu zullen de meeste honden dit geen interessant speelgoed vinden, maar het is geen overbodige luxe om een waterbak die buiten staat vrij te houden van eikels en eikenbladen. Ook op die manier kan tannine verspreid worden en in het hondenlichaam opstapelen! De hond betrapt op het kauwen op eikels?
Afhankelijk van de grootte, leeftijd en algehele gezondheid van de hond is er geen reden tot acute paniek, maar alert zijn kan geen kwaad. Licht een dierenarts in als de hond ziek wordt of zich anders gaat gedragen dan normaal. Symptomen van nierfalen zijn onder andere veel drinken en plassen, braken, diarree, vermoeidheid en een slechte eetlust. Na een tijdje is ook gewichtsverlies en uitdroging merkbaar. Maar voor een goede prognose is tijdig behandelen belangrijk.
Een dierenarts kan bij twijfel bloed afnemen en controleren op de nierwaarde. Als de hond een eikel heeft opgegeten is het belangrijk om waakzaam te zijn voor verstopping. De eikel kan, zeker als die in z’n geheel is doorgeslikt, blijven steken in het maagdarmkanaal en een verstopping veroorzaken. Dan kan het nodig zijn om deze operatief te verwijderen voordat het meer schade weet aan te richten aan de maag, dunne darm of dikke darm.
Een verstopping is te herkennen aan het niet willen of kunnen ontlasten, minder of niet meer eten, pijn (een bolle rug kan wijzen op pijn) en onrustig gedrag. Ook hierbij geldt dat een tijdige diagnose belangrijk is. Een dierenarts kan eventueel met behulp van een röntgenfoto achterhalen of iets het maagdarmkanaal blokkeert dat operatief verwijderd moet worden.
Paddenstoelen
De meeste honden zijn gelukkig minder geïnteresseerd in paddenstoelen, maar een waarschuwing is geen overbodige luxe. Nederland kent veel verschillende paddenstoelen die in de herfstmaanden overal lijken te groeien. Niet alleen in bossen en natuurgebieden, maar ook tuinen met wat groen vormen al snel een prima milieu voor paddenstoelen. Afhankelijk van de soort kunnen paddenstoelen zeer giftig zijn voor honden. De symptomen die ze kunnen veroorzaken lopen erg uiteen. Sommigen veroorzaken een nare maar relatief onschuldige hallucinaties terwijl anderen de lever en nieren aantasten of epileptische aanvallen kunnen veroorzaken. Welke soort veilig is en welke niet is moeilijk te bepalen omdat de verschillen groot zijn en sommige soorten erg op elkaar lijken. Het is daarom aan te raden om honden te leren paddenstoelen met rust te laten, en de dagelijkse omgeving zoals de tuin vrij te houden van paddenstoelen. Dit kan het best gedaan worden door de paddenstoelen met wortel en al te verwijderen zodat de kans op teruggroeien kleiner is.
Heeft de hond toch een paddenstoel gegeten? Waarschuw dan een dierenarts en neem het restant van de paddenstoel mee als dat er is, of maak er een foto van. De dierenarts kan daarmee, eventueel met behulp van het gifcentrum, een behandelplan bepalen.
Voorkomen is beter dan genezen
Voor zowel eikels als paddenstoelen geldt dat de beste optie is om de hond te leren ze links te laten liggen, letterlijk! Dit kan op een positieve manier door het commando “nee” aan te leren dat ook gebruikt wordt voor bijvoorbeeld het voedsel weigeren. Leg een brokje op je platte hand binnen het bereik van de hond en zeg “toe maar” waarna hij het brokje mag pakken. Na een keer of drie leg je het brokje weer op je platte hand, maar nu met het commando “nee”. Zodra de hond probeert het brokje te pakken sluit je je hand. Doet de hond netjes een stapje achteruit en staakt hij z’n poging om het brokje te pakken? Dan gaat de hand weer open en zeg je “toe maar!” Als de hond dit begrijpt kan het commando “nee” worden gebruikt als de hond tijdens een boswandeling op zoek gaat naar eikels of paddenstoelen. Uiteraard krijgt hij een veilige, smakelijke beloning als hij luistert en de eikel of paddenstoel laat liggen!
.
OK als je dit allemaal hebt gelezen… dan heb ik nog een waarschuwing… (ook deze tekst is eerlijk geleend van dierenartsen)
.
.
.
Herfstmijt
Een andere oorzaak van een krabbende en bijtende hond die geen vlooienprobleem heeft, kan herfstmijt zijn. Herfstmijten zijn vooral in de nazomer en herfst te vinden in grasvelden en weilanden. Dit zijn larven van de Trombicula autumnalis die zich schuilhouden in afwachting van een zoogdier als gastheer (de hond, kat en mens).
Zodra ze een gastheer gevonden hebben, injecteren de herfstmijten hun speeksel in de huidweefsels. Het inspuiten van het speeksel is irriterend en zorgt voor hevige jeuk.
In de voortplantingscyclus van de Trombicula zijn alleen de larven parasitair.
De mijt zelf doet niets meer dan eieren leggen om zo voor nieuwe larven te zorgen.
Herfstmijten zijn oranje en hebben acht poten. In dat geval moet u de huid van uw huisdier inspecteren op kleine oranje hoopjes. Deze hoopjes worden gevormd door larven van ongeveer 0.6 mm groot.
De
herfstmijt heeft de voorkeur zich vooral aan de kop en aan huidplooien te binden, zoals de oren, pootjes, oksels, dijen, anus en de vulva. Je ziet dan vaak huidletsels bij het dier, zoals wondjes en korstjes door het vele bijten en krabben.
Sprayen of wassen met een middel tegen vlooien geeft vaak al verbetering om van de mijt af te komen. Bij erge ontsteking of jeuk kan ook antibiotica en een jeuk en ontstekingsremmend middel gedurende een paar dagen worden gegeven.
.
Zo beste mensen…
trek nu de jas aan en ga met de hond de bossen in …
geniet van de herfst … het is er prachtig … doen wij ook hoor …. !!!!!
.
.
.
<<Advertentie>> . a
klik op de foto om de website te bezoeken
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Wist u overigens dat we al ruim 7,4 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?
.
.
MMMM…. even nadenken …
.
Afsluitend hier de (on)zin van de week:
.
Siri kan niet overal antwoord op geven ….
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.
![]() Pelle en Chico van 16 aug tot 8 sep 2024 . . . . . .
|
![]() Arie van 8 september tot 26 september 2024 |
Nelson en Doska van 11 september tot 13 september 2024
|
Nelson Doska . . . . .
Nelson en Doska van 30 december 2024 tot en met 2 januari 2025 |
Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!