Beste lezers,
In dit weekjournaal beginnen we met een extra aandacht momentje voor Tadeo. De lieverd wacht als sinds 26 augustus 2023 op een baasje en is de liefde zelf. Voorts zien we dat Spanje zich langzaam maar zeker tegen het stierenvechten keert. Verder zoeken we een dumpend baasje, kun je in Spanje boete krijgen voor het vastbinden van een hond voor een supermarkt, kan het Yellow dog project veel ellende voorkomen tijdens het wandelen met uw hond en heeft Trufa een baasje gevonden. Voorts nemen we afscheid van Cooper en kregen we twee nieuwe hondjes ter adoptie. In de vierkante column vertellen we over de noodzaak van een houdverbod op dieren en in de onzin van de week zien we dat je creatief moet zijn als je plas op is. Natuurlijk hebben we meer leuke en of interessante onderwerpen te lezen hoor. Kijk maar…
– Extra aandacht voor Tadeo
– Klein succesje tegen stierenvechten in Spanje
– Animal Webshop (advertentie)
– Politie: Meneer Janssen is gedumpt door baasje
– Laat geen hondje vastgebonden voor een supermarkt staan
– “Yellow dog project” kan zoveel problemen bij het uitlaten voorkomen.
– Trufa heeft een baasje gevonden
– Sofi heeft nieuwe kans…
– In Memoriam Cooper (Dilluns)
– Kennismaken met Menta en Boston
– MEDEDELING: Tijdelijke beperking opvang logeerhondjes.
– Berichten van baasjes: Bowie
– Registratie van uw hond is verplicht
– Leuk filmpje ter vermaak . Politiehonden die geëerd worden.
– De 4-kanten column van Ton met: OM krijgt nu meer mogelijkheden om een houdverbod van dieren op te leggen.
– (On)zin van de week: Je moet toch wat …
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!
.
.
GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER
.
.
De week van dag tot dag:
.
.
Maandag 18 september 2024
.
.
Dit mannetje wacht al sinds augustus vorig jaar op een baasje. Dat is eigenlijk onbegrijpelijk want zo’n lieverd vindt doorgaans snel een nieuwe mand. Vermoedelijk komt het omdat hij met zijn 55 cm net iets groter is dan een Jack Russel of Bodeguero maar gezien zijn karakter en makkelijke omgang met mensen zou dat geen probleem mogen zijn.
Wil je meer over deze kanjer weten klik dan HIER of op zijn foto…
.
Kijk ondertussen even naar dit ontwapenende filmpje …
.
.
.
Dinsdag 17 september 2024
.
.
.
Een historische stap omtrent stierenvechten in Spanje: het Spaanse ministerie van Cultuur heeft besloten de nationale stierenvechtprijs af te schaffen. In 2011 werd de erkenning ingevoerd ter ere van de aloude nationale sport. Maar vandaag de dag kijken Spanjaarden met een totaal ander blik naar deze wrede traditie en is het hoog tijd voor verandering.
Onlangs publiceerde het officieel staatsbulletin van Spanje (BOE) de afschaffing van de nationale stierenvechtprijs. Het besluit is genomen onder leiding van de minister van Cultruur Ernest Urtasun.
De nationale erkenning voor stierenvechten werd in 2011 ingevoerd ter ere van het culturele belang van stierenvechten. Maar een openbare raadpleging gaf aan dat inmiddels meer dan 90 procent van de ondervraagde Spanjaarden de intrekking van deze nationale erkenning steunde. Hieruit blijkt dat er sinds de invoering een belangrijke verschuiving heeft plaatsgevonden in de perceptie van stierenvechten in de Spaanse maatschappij.
Volgens recente gegevens van de Survey of Cultural Habits and Practices in Spanje bezocht slechts 1,9 procent van de bevolking stierenvechtshows in de periode 2021-2022. Dit weerspiegelt een duidelijke afname van de belangstelling voor deze activiteit. Deze gegevens dragen bij aan een jaar-op-jaar daling van 4,7 procent in het aantal stierenvechtshows dat in het land wordt gehouden. Hieruit kan worden geconcludeerd dat de bewustwording van dierenleed sterk is gegroeid onder de Spanjaarden. Dat is goed nieuws want parallel aan dit nieuws mogen we ook verwachten dat ook het leed voor huisdieren en de galgo’s in het bijzonder iets af zal nemen.
.
.
.
.
Woensdag 18 september 2024
.
Meneer Janssen is gedumpt door baasje
.
Van wie is Meneer Janssen toch? Dat vroegen medewerkers van Dierenopvang Spijkenisse zich dit weekend af. De hond werd aan het hek van de opvang gedumpt, en een medewerker besloot de beelden daarvan te delen op sociale media. Het bericht bereikt inmiddels duizenden mensen, en kan rekenen op veel verontwaardigde en boze reacties. Het baasje blijkt namelijk op vakantie te zijn.
“Dat koppie”
Het baasje van de hond heeft hem achtergelaten bij de opvang, al is aan het begin van de dag nog onduidelijk waarom. Er is ten slotte geen briefje achtergelaten bij het dier. Maar voor de dierenopvang is dat geen probleem. “Natuurlijk is hij meegenomen naar binnen, heeft hij een warm maaltje op en ligt hij nu bij te komen in een warme mand. Hij krijgt nu alle liefde en zorg die hij nodig heeft.”
.
. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Donderdag 19 september 2024
.
.
Laat geen hondje vastgebonden voor een supermarkt
Vrouw krijgt boete voor vastbinden hond bij winkelcentrum op LanzaroteRecent werd er een voorval gemeld waarin een hond door zijn eigenaar in een populair winkelcentrum op Lanzarote werd achtergelaten, wat resulteerde in een boete van de lokale politie. Sinds de invoering van de Dierenwelzijnswet in Spanje is het niet langer toegestaan om je hond tijdelijk alleen te laten bij een winkel of iets dergelijks. Het incident vond plaats in het Open Mall Winkelcentrum in Arrecife, waar een vrouw haar hond aan een reling had vastgebonden terwijl ze boodschappen deed. Hoewel dit niet als een directe vorm van verwaarlozing wordt beschouwd, heeft de nieuwe wetgeving strikte richtlijnen opgesteld met betrekking tot het welzijn van dieren. De lokale politie van Arrecife heeft bevestigd dat deze situatie als ernstige nalatigheid kan worden gezien, omdat het de veiligheid en het welzijn van het dier in gevaar brengt. De politie heeft hierbij het asiel ingeschakeld om de hond mee te nemen, zodat de eigenaresse een boete opgelegd kon krijgen. Het exacte bedrag van de boete is niet bekendgemaakt, maar in ernstige gevallen kan dit oplopen tot wel 200.000 euro. |
.
.
.
.
Vrijdag 20 september 2024
.
“Yellow dog project” kan zoveel problemen bij het uitlaten voorkomen.
.
Hondenliefhebbers en hun trouwe viervoeters zijn belangrijk in onze samenleving, en het is essentieel om veilig en respectvol met elkaar om te gaan. Het Yellow Dog Project krijgt steeds meer aandacht, niet alleen sinds het project begon in 2012 in Zweden, maar ook in landen zoals Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Het idee erachter bevordert de interactie tussen honden en hun omgeving met kleurcodes, vooral een gele band of lint.
Als je een hond tegenkomt met een geel lint of band, betekent dit vaak iets belangrijks. Het is essentieel dat iedereen die met honden werkt, deze signalen begrijpt en respecteert. Een gele markering geeft simpelweg aan dat de hond wat meer ruimte nodig heeft.
Een veelvoorkomende reden voor een gele markering op een hond is gezondheidsproblemen. Honden kunnen zich ongemakkelijk voelen in drukke situaties door medische aandoeningen, zoals chronische pijn of angst. Na een operatie kan een hond minder actief zijn, en het is belangrijk dat mensen dit erkennen en hem de ruimte geven om te herstellen.
Een hond kan ook medicijnen gebruiken die zijn gedrag beïnvloeden. In zulke gevallen is extra voorzichtigheid nodig; voldoende afstand houden helpt zowel de hond als de mensen in de buurt om ongemakkelijke of gevaarlijke situaties te voorkomen.
Een andere reden voor een gele markering is wanneer een hond schuw of nerveus is. Sommige honden zijn van nature angstig en voelen zich bedreigd in nieuwe situaties of bij onbekende mensen en dieren. Dit kan komen door vroegere trauma’s of sociaal isolement. Het is belangrijk om hun grenzen te respecteren en hen de tijd te geven om zich op hun gemak te voelen.
Een hond met trauma kan profiteren van een gele markering. Trauma’s beïnvloeden het gedrag en de mentale gezondheid blijvend. Herstel kan dagen tot maanden duren. Tijdens deze periode is het belangrijk dat de eigenaar de hond beschermt tegen stressvolle situaties.
Een gele markering beschermt de hond en biedt eigenaren de kans om de gemeenschap te informeren. Dit kan leiden tot gesprekken over de betekenis van het gele lint, waardoor respect en empathie worden bevorderd. Zo wordt het dragen van een gele markering een symbool van verantwoordelijkheid voor het welzijn van onze honden.
Andere Kleurcodes
Naast de gele markering zijn er ook andere kleuren die specifieke betekenissen hebben. Deze kleurcodes zijn gebaseerd op het idee dat elk kleur een boodschap overbrengt over de behoeften en gedragingen van de hond. Laten we deze kleuren en hun betekenissen eens nader bekijken.
Oranje: vermijd contact met andere honden
Een oranje band of lint geeft aan dat een hond geen contact met andere honden wil. Dit kan komen door slechte socialisatie of een recent trauma. Het is belangrijk dat eigenaren oog hebben voor deze signalen, omdat een bedreigde hond defensief kan reageren en ongewenste situaties kan ontstaan.
Wit: honden met een beperking
Een witte markering duidt op een hond met beperkingen, zoals fysieke handicaps of gehoor- en zichtproblemen. Het is belangrijk dat andere hondenbezitters deze signalen respecteren om de hond niet in verlegenheid te brengen of in gevaar te stellen.
Paars: niet voeren
Een paarse markering geeft aan dat vreemden de hond niet mogen voeden. Sommige honden zijn kieskeurig of hebben allergieën die hun gezondheid beïnvloeden. Het is belangrijk dat mensen deze regel volgen en de hond niets geven.
Rood: voorzichtigheid geboden
Een rode kleurcode geeft aan dat je voorzichtig moet zijn bij de hond. Dit kan duiden op mogelijke agressie of speciale instructies van de eigenaar. Het is cruciaal dat iedereen deze waarschuwing respecteert en de hond de ruimte geeft die hij nodig heeft.
.
.
.
In Memoriam Cooper
.
Vandaag kregen we het trieste bericht dat de grote Cooper is overleden. Dit is was Renske ons stuurde:
|
Als de dag van gisteren kan ik mij de aankomst van Cooper voor de geest halen. Het was een warme dag en Cooper was met weg transport in Limburg aangekomen. Daar stonden baasje Renske en ik te wachten op de komst van Cooper. Na de aankomst mocht Cooper plaatsnemen in de sportwagen van baasje Renske. Het plaatsnemen van Cooper op de passagiersplaats was al een hele toer en die nam hij dan ook volledig in beslag. In alle rust heeft Renske toen met deze flinke jongen de laatste kilometers naar zijn definitieve mandje afgelegd. Eenmaal thuis had hij enorme dorst en kon hij toen pas op zijn gemakje bijkomen van alle belevenissen die hij tijdens de reis had moeten doorstaan. Zijn nieuwe leven kon toen pas echt beginnen. Volgens zijn paspoortje zou hij geboren zijn in 2016. Dit zou betekenen dat hij slechts 8 jaar mocht worden. We kunnen ons natuurlijk vergissen maar op de laatste foto van Cooper die we toegestuurd kregen vinden we hem een echte grijze snuit hebben waarop hij ouder lijkt dan in het paspoortje staat. We wensen Renske en Maxime heel veel sterkte met het verwerken van hun verdriet en verlies.
.
.
.
.
Zaterdag 21 augustus 2024
.
.
Afgelopen week kregen we een familie die belangstelling had voor Trufa. Op dit moment hebben we, vanwege tijdelijke persoonlijke omstandigheden, iets weinig tijd om voor een gedegen adoptie zorg te dragen. Daarom hebben we de familie verwezen naar de collega-organisatie Dierenhulpzondergrenzen die ook voor de adoptie van Trufa zorg kunnen dragen.
Die adoptie blijkt nu vorm te krijgen en daarom mag de mooie Trufa het asiel gaan verlaten. Jippie !!!
.
.
.
.
.
Sofi heeft nieuwe kans…
Sofi lijkt nu ook een baasje gevonden te hebben als is de adoptie nog in een beginstadium.
Eerder was al een adoptie gestrand dus we houden de vingers gekruist.
.
.
.
.
Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.
.
.
Zondag 22 september 2024.
.
Kennismaken met Menta en Boton.
.
Dit is Menta, teefje, Ras gemengd, Geboortedatum: 15/10/2022, Gewicht: 34,5 kg, Afmetingen: 64 hoog 75 lang, Vaccins en analyse: Ja, Ontwormen: Ja. Menta woont in het asiel bij Elena, in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Ze is rustig en erg onderdanig, ze gaat liggen zodat je haar buik kunt aanraken, met een riem loopt ze langzaam, maar dat is normaal omdat ze dat niet gewend is. Ze is zelfstandig en goed met andere honden. Zij heeft geen probleem met autorijden en komt naar je toe zodat je haar kunt aaien en aanraken. Ze is ook geschikt met kinderen. Achtergrondinformatie: Menta werd twee dagen lang in verschillende delen van het dorp gezien, maar mensen waarschuwden haar alleen en lieten haar gewoon lopen. Zelfs ook toen ze mensen benaderde op zoek naar eten. Totdat ze op een dag naar een sportcentrum ging en in een boom ging liggen om te rusten. Daar hebben wij haar geroepen en meegenomen naar het asiel.
.
KLIK HIER om haar pagina te bezoeken
.
.
.
Dit is Botón, reutje, Ras: gemengde mastín, Geboortedatum: 15/03/2024, Geslacht: mannelijk, Gewicht: 20 kg, Afmetingen: 54 hoog 63 lang, Vaccins en analyse: Ja, Ontwormen: Ja. Boton woont in het asiel bij Elena, in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Boton is lief voor volwassenen en kinderen. In het begin was hij bang maar nu heeft hij vertrouwen gekregen. Hij is een heel slimme en intelligente hond, hij moet nog veel leren zoals bijvoorbeeld hoe hij aan de lijn moet lopen, aangezien hij waarschijnlijk nog nooit is uitgelaten. Er is geen probleem met andere honden, ze kunnen goed met elkaar overweg, ongeacht het geslacht. Voorts kan hij prima tegen autorijden. Achtergrondinformatie: Boton is opgehaald van een boerderij, iemand heeft hem daar achtergelaten en de eigenaar van de boerderij heeft ons laten weten dat we hem moesten ophalen.
.
KLIK HIER om haar pagina te bezoeken
.
.
.
.
MEDEDELING: Tijdelijke beperking opvang logeerhondjes.
In principe nemen we in oktober, november en tot half december geen logeerhondjes meer op. Dit in verband met de rust voor onze eigen hondjes en het feit dat we in die tijd druk in de weer zijn met het inrichten van een appartement dat we naast de camping bewoonbaar moeten maken.
.
– – – – – –
Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.
.
.
.
.
Berichten van baasjes
.
Robert, baasje van Bowie, deelde deze update.
.
.
.
.
.
Walking the dog. My friend Bowie
.
.
.
.
.
.
.
Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 14 jaar partner is van de Vriendenloterij ?
Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 1.000, 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???
Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..
Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271..
.
.
Een leuk filmpje te vermaak.
.
Een leuk filmpje ….
.
Politiehonden die geëerd worden.
En het zijn er een heleboel want allemaal hebben ze hun dienst meer dan bewezen …
.
.
.
.
.
OM krijgt nu meer mogelijkheden gekregen om een houdverbod van dieren op te leggen.
.
Hoe vaak moet het fout gaan voordat er ingegrepen wordt ? De discussie is al jaren lang gaande en steed weer is het voor dierenliefhebbers niet te begrijpen dat mensen die keer op keer dieren mishandelen of verwaarlozen toch steeds weer dieren mogen houden of verwaarloosde dieren terug krijgen na in beslagname. Laten we hopen dat er met de nieuwe wet echte stappen worden genomen om voortdurende dierenkwelling te doen stoppen.
Dit onderstaande bericht kwam ik tegen op de site van Hart van Nederland dus dank daarvoor.
Hondenverwaarlozer weet van geen ophouden: ‘Hond had opengesprongen tumor met maden’ Een aantal honden is jarenlang verwaarloosd in Venlo. De dieren leefden erg ongezond, waardoor opgelopen ziektes alleen maar erger werden. Nu buigt het OM zich over de zaak. Tijdens meerdere bezoeken heeft de Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn (LID) honden weggehaald en weer teruggebracht.
Een paar jaar geleden trof de LID een ernstig verwaarloosde New Foundlander aan. De hond bleek een onbehandelde, opengesprongen tumor te hebben waar de maden zich in hadden verschanst. Na een poging van de dierenarts bleek het dier niet meer te redden; hij moest worden ingeslapen. Een andere keer trof de inspectiedienst een verwaarloosde labrador aan die zes pups had gekregen. Na een controle bleken de pups veel te mager en liepen alle honden in een tuin vol ontlasting en uitwerpselen. Omdat de situatie in twee weken niet veranderd was, werden de dieren weggehaald. Later werd er weer een aantal dieren teruggebracht. De hondenbezitter kreeg vervolgens weer een kans maar ook die wist hij te verprutsen: de overgebleven dieren bevonden zich afgelopen augustus wederom in precies dezelfde situatie. Eén hond werd in bewaring genomen, de ander mocht blijven.
Sinds begin dit jaar heeft de officier van justitie door een wetswijziging de mogelijkheid om een fors houdverbod te eisen. |
.
.
<<Advertentie>> . a
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Wist u overigens dat we al ruim 7,4 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?
.
.
Afsluitend hier de (on)zin van de week:
.
Je moet toch wat …
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.
.
Arie van 8 september tot 26 september 2024 |
. . . .
|
Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!