WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN
Beste mensen,
Deze week is het een bijzonder Weekjournaal omdat er nogal wat aandacht wordt besteed aan ongefundeerde uitlatingen van de Dierenbescherming. Het ging vooral over de vooroordelen over de buitenlandse honden waardoor ook rechtstreeks het vrijwilligerswerk van veel stichtingen zoals Dierenmissies onjuist wordt weergegeven. Hierop is er een ongekend grote storm van protest gekomen in de sociale media. Wat veel mensen stak was dat een ‘rijke’ organisatie als de Dierenbescherming met duur betaalde bestuursleden kritiek had op de honden die stichtingen ter adoptie aanboden omdat die niet geschikt zouden zijn voor adoptie terwijl ze nu zelf diezelfde honden uit het buitenland laten komen om daarmee de lege plekken in hun Nederlandse asielen op te vullen. Naar verluid zouden al veel leden hun lidmaatschap van de Dierenbescherming hebben opgezegd. Tevens lees je natuurlijk hoe het met de adopties gaat, krijg je een update over onze hondjes waar Flor nog steeds stap voor stap verder haar angst probeert te overwinnen, de updates uit het leven van Nela, Djovi & Titan & Fray & Wolf, Gos, Nicola, Mellow en Guapa, kortom er is een boel te lezen. Maak met ons de week mee zoals die op ons af kwam. De volgende onderwerpen komen dan aan bod:
- Dit stuk verscheen bij de NOS Online.
- REACTIE DIERENMISSIES
- De belangstelling voor Kaboko leidt tot adoptie van Max
- Wapo in de belangstelling.
- Het pakketje van Linda
- Blanca’s sterilisatie is uitgesteld.
- Registratie van uw hond is verplicht
- Berichten van baasjes over Nicola, Fray & Titus & Djovi & Wolf, Nela, Gos en Mello
- De 4-kanten column van Ton: “Belangenverstrengeling van Dierenbescherming “
- Reacties van collega stichtingen
- De (on)zin van de week over: “Niet alles is speelgoed”
- De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang
Advertenties van: Meer Koeling, Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings
.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!
GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER |
Airconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties.
.
.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
.
.
De week van dag tot dag:
Hondentekort in Nederland: is een keurmerk nodig?
04-04-2017, 10:49
Lot Lewin
redacteur NOS Online
.
Nederlanders die een hond willen aanschaffen, zoeken steeds vaker hun heil in het buitenland. De Dierenbescherming is daar niet onverdeeld blij mee, zegt een woordvoerder naar aanleiding van Wereld Zwerfdierendag. Zo is er weinig controle op buitenlandse honden en zijn ze vaak weinig gesocialiseerd. Het roept de vraag op of een keurmerk nodig is.
Nederland zelf kent bijna geen zwerfhonden meer. Mede door de aanpak van zwerfhonden zijn de asielen niet meer zo vol als voorheen. Er zitten vooral honden die zijn afgestaan door hun eigenaar omdat ze bijvoorbeeld gedragsproblemen hadden.
“De asielen krijgen elk jaar ongeveer 5000 honden binnen”, zegt Niels Dorland van de Dierenbescherming. “Dat is lang niet genoeg om te voldoen aan de vraag. Die ligt eerder rond de 150.000 per jaar.”
.
Rashonden zijn naar de knoppen gefokt.
Niels Dorland van de Dierenbescherming
Mensen die een rashond willen, kunnen terecht bij een fokker. Maar behalve dat daar een behoorlijk prijskaartje aan hangt, kleeft daar ook een risico aan. “Rashonden zijn naar de knoppen gefokt”, zegt Dorland. “Golden retrievers staan bekend om hun zachtmoedige karakter, maar als je tegenwoordig een raszuiver exemplaar in huis haalt, kan het dier plotseling agressief worden. Ze zijn te ver doorgefokt.”
Hondenliefhebbers kunnen ook naar Marktplaats. Daar staan honderden honden aangeboden. “Maar dan kom je gevaarlijk dicht bij de broodfok. En dat is sowieso no-go”, zegt Dorland. Broodfokkers staan erom bekend dat ze dieren fokken met als voornaamste doel om geld te verdienen.
Vanwege het hondentekort in Nederland wordt de buitenlandse pup logischerwijs steeds populairder. Op Marktplaats zijn veel stichtingen actief die zwerfhonden uit het buitenland halen en hier een betere toekomst proberen te geven. Maar ook daar is de Dierenbescherming geen voorstander van.
Als een pup geen menselijk contact heeft gekend in de eerste levensfase, zal hij nooit een geschikte huishond worden.
Niels Dorland van de Dierenbescherming
“Je moet het probleem ter plekke aanpakken en de honden niet hierheen halen. Dat lost niks op”, zegt Dorland. Daarnaast betwijfelt de Dierenbescherming of het voor de toekomstige eigenaren wel een goed idee is. Het is lastig om op afstand te controleren of het dier gesocialiseerd is. “Als een pup geen menselijk contact heeft gekend in de eerste levensfase, zal hij nooit een geschikte huishond worden.”
Ziektes
Daarnaast waarschuwen de Dierenbescherming en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) voor de besmettelijke ziektes die de honden in het buitenland opgelopen kunnen hebben. De KNMvD noemt een recent voorbeeld van honden uit Oost-Europa die Brucella canis hadden meegenomen. Dat is een besmettelijke infectieziekte die bij honden problemen geeft bij onder meer de baarmoeder en de urinewegen. Ook mensen kunnen er last van krijgen.
Er komen ziektes mee met de honden uit het buitenland, ook zijn ze soms niet gesocialiseerd.
.
Isabelle Sternheim van Stray-AFP
Isabelle Sternheim van Stray-AFP, de belangenorganisatie voor Nederlandse ‘hondenstichtingen’ in het buitenland, beaamt dat voorzichtigheid geboden is. Ze benadrukt echter dat de 180 stichtingen die zij begeleidt, allemaal aan de regels voldoen. Dat wil zeggen dat pups jonger dan 15 weken niet geïmporteerd worden en dat de dieren zijn gevaccineerd, gechipt en nagekeken door een dierenarts.
Wel erkent Sternheim dat er veel mis is in de hondenbranche. “Er komen inderdaad ziektes mee met de honden uit het buitenland en er komen ongesocialiseerde honden hierheen, maar dat gebeurt door de commerciële hondenhandel.” Volgens de tellingen van Stray-AFP is 75 procent van de honden die uit het buitenland komen, door commerciële handelaren naar Nederland gehaald. “Het is een misvatting dat het allemaal zielige zwerfhondjes zijn. De stichtingen zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor maar 10 procent van de aanvoer.”
.
Passie
Daarnaast stelt ze dat bijna alle stichtingen hun best doen om te zorgen voor een goede screening. Niet alleen wordt de gezondheid van de honden gecontroleerd, ook wordt eerst beoordeeld of een zwerfhond geschikt is om in Nederland als huishond te leven. “Het zijn allemaal Nederlanders die naar het buitenland gegaan zijn om de dieren echt te helpen, ze doen het vanuit hun passie en gaan daarom zorgvuldig te werk.”
De meeste stichtingen die aangesloten zijn bij Stray-AFP werken met gastgezinnen in Nederland, die eerst beoordelen of het klikt tussen de hond en de nieuwe eigenaar. Daarnaast wordt ingezet op preventie. “Wij hameren erop dat de stichtingen aan het werk gaan met lokale overheden om de problemen daar aan te pakken. Dat er af en toe een hondje naar Nederland gehaald wordt omdat het anders een zekere dood tegemoet gaat, is mooi meegenomen.”
.
Oplossingen
Achter de schermen werkt de Dierenbescherming aan een oplossing voor het probleem. “Voor vlees hebben we een sterrenkeurmerk in het leven geroepen, zodat de consument weet wat voor vlees hij in de kuip heeft. Voor honden is dat niet zo simpel, omdat de sector minder transparant is en controle daardoor lastig. Er wordt wel gekeken of we invloed kunnen uitoefenen op de stroom honden die hierheen komt, maar we kunnen onze naam er nog niet aan verbinden zoals dat bij vlees wel gebeurt.”
Stray-AFP is geen voorstander van een keurmerk. “Er zijn al genoeg wetten waar de stichtingen aan moeten voldoen. Die zien door de bomen het bos al niet meer. Ze zijn echt al zorgvuldig genoeg, daar ligt het probleem niet. Dat ligt bij de hondenhandel.”
Volgens Sternheim is het van belang dat asielen de deuren openen voor de zwerfhonden van deze stichtingen. “Als het asiel deze leuke honden aanbiedt, dan is er voor de consument geen reden meer om naar een illegale broodfokker te gaan. Daarmee sluit je de handelaren buiten en voorkom je het meeste dierenleed.”
Het komt wel eens voor dat er een mismatch is tussen de geïmporteerde hond en de eigenaar.
.
Diny Doedel van Stichting Dierencentrum Friesland
Er zijn een paar asielen die dat doen. Stichting Dierencentrum Friesland, een van de grootste asielen in het noorden van het land, heeft recent besloten om zich te richten op geïmporteerde honden. “Het komt wel eens voor dat er een mismatch is tussen de geïmporteerde hond en de eigenaar”, vertelt Diny Doedel van het asiel.
“Vooral als de hond is gekozen op basis van een foto en zonder goede begeleiding van een stichting. Voornamelijk met honden uit Oost-Europa is dit een probleem.” Doedel heeft uitgebreide gesprekken met de bezoekers van het asiel, om te voorkomen dat een dier na adoptie weer op straat belandt. “Wij laten het dier eerst tot rust komen, bekijken of het een training nodig heeft en gaan dan op zoek naar een geschikte eigenaar.”
Doedel wil niet discrimineren tussen honden uit binnen- en buitenland. “Het is vandaag Wereld Zwerfdierendag en dat zou moeten betekenen dat ieder dier recht heeft op hulp, ongeacht waar het geboren wordt.”
.
============================================================================
.
REACTIE DIERENMISSIES
.
—————————————–
.
Sinds enige jaren hebben we in de Nederlandse asielen nog maar weinig honden. Meeste honden die in het asiel belanden zijn de tijdelijk vermiste honden die wachten totdat hun baasje hen weer komt ophalen.
.
De asielen zijn opgericht door de dierenbescherming en worden door de dierenbescherming ook financieel ondersteund net als door de omliggende gemeenten van een asiel. Een asiel heeft dan ook grote afgezette velden en een groot aantal hokken (kooien) en voldoende voer voor het aantal honden. Ook werken er landelijk gezien heel wat betaalde krachten in zo’n asiel.
.
Nu er bijna geen honden meer verblijven in een asiel worden er grote hoeveelheden buitenlandse honden per wegtransporten naar Nederland vervoerd en in de Nederlandse asielen ter adoptie aangeboden.
Dit zijn diezelfde zwerfhonden waarvan de Dierenbescherming aangeeft dat je die beter niet binnen de grenzen van Nederland kunt halen. Het zijn dezelfde honden die volgens de Dierenbescherming ernstige ziektes met zich meedragen, niet sociaal zijn en nooit in een gezin te plaatsen zijn. Het zijn dezelfde asielen in het buitenland waar de Nederlandse asielen in overleg met de dierenbescherming honden weg halen en waarmee gerenommeerde stichtingen uit Nederland al jaren samen werken.
.
Helaas kan de dierenbescherming met zijn aangesloten asielen in het buitenland geen hulp bieden aan neutralisatieprojecten of mind-setting van de lokale bevolking daar het de Nederlandse dierenbescherming en asielen niet is toegestaan hier Nederlands gedoneerd geld of subsidie aan uit te geven.
Bestuur Stray AFP geeft aan dat een buitenlandse hond alleen ter adoptie mag aangeboden worden in Nederland als deze eerst gesocialiseerd worden in Nederland waar de toekomstig adoptant de hond eerst kan zien en meemaken. Het verbaast ons dan ook niet dat de dames uit het bestuur van AFP ook op wat voor wijze gecommitteerd zijn aan één of meerdere Nederlandse asielen. Deze asielen worden zelfs nog eens beloond met extra uitgeroepen prijzen.
Wat wij als één van de aangesloten organisaties van Stray AFP jammer vinden is dat deze denkwijze van het bestuur van AFP nooit van tevoren is besproken met al hun bonafide aangesloten organisaties die nota bene samen nog een gedragscode hebben opgesteld en ondertekend met deze overkoepelende organisatie.
Nu is ook beter te begrijpen waarom het aantal buitenlandse honden in Nederland in 2016 is gestegen ten opzichte van het jaar 2015.
Al deze buitenlandse niet te socialiserende “zwerfhonden” met al hun “gevaarlijke ziekten” zitten nu in de asielen in Nederland!!!!!
Natuurlijk worden er door enkele gerenommeerde Nederlandse stichtingen in bijzondere gevallen honden eerst in een opvang genomen door vrijwilligers maar alleen de Nederlandse asielen zijn in staat om bussen vol buitenlandse honden te plaatsen in de zo goed als leeg staande asielen in Nederland.
Of een buitenlandse hond nu een echte sociale huismakker wordt door hem als tussenstation in een Nederlands asiel te plaatsen, daar zetten wij onze vraagtekens bij. En……vergeet niet dat deze stakkers ook niet gratis ter adoptie worden meegegeven.
We kunnen niet anders concluderen dan dat de Dierenbescherming bang is voor concurrentie van alle, sommige al jaren werkende Nederlandse stichtingen die zonder betaalde krachten, zonder grenzen te trekken bezig zijn met het beschermen van dieren over de hele wereld!!!
.
.
Dinsdag 28 november 2017
.
.
De belangstelling voor Kaboko leidt tot adoptie van Max
.
Vandaag kregen we een informatieverzoekje van Angela voor Kaboko. Angela was al even op zoek naar een geschikt huisgenootje die ook tussen haar andere huisdieren zou passen. Na alle informatie goed te hebben gelezen bleek Kaboko net even te veel speciale aandacht nodig te hebben. Hierdoor kwam Max in beeld en hij bleek een hele goede match te zijn die uiteindelijk op zaterdag zou leiden tot zijn adoptie. Jippie !!!!
.
Woensdag 29 november 2017
.
Wapo in de belangstelling.
.
We waren aangenaam verrast dat er iemand haar oog had laten vallen op Wapo. Guapo en Wapo zijn broertjes die allebei behoorlijk angstig zijn. Hoe mooi zou het dan zijn als een van deze twee toch een lief en zeer ervaren baasje zou kunnen vinden.
Helaas mocht het niet zo zijn. Blijkt bij nader overleg dat het potentiele bazinnetje 26 uur per week werkt en dat is naar onze maatstaven echt te lang. Wij hanteren een de maximale norm van 3 x 4 uur per week dat een hond alleen mag zijn. Daar kan iets van af geweken worden als er speciale omstandigheden zijn zoals een tweede hond, een duo baasjesschap of een incidentele omstandigheid etc… maar 26 uur alleen is echt te veel.
.
Donderdag 30 november 2017.
.
De stakkers in Spanje… . |
.
.
Blanca’s sterilisatie is uitgesteld.
Aanvankeijk was haar sterilisatie gepland op 29 november maar vanwege vechtpartijen in de afdeling van niet plaatsbare honden, had de dierenarts van het asiel ineens een hele andere agenda. Nu wordt zij uiterlijk op 5 december gesteriliseeerd waardoor zij op 15 december klaar zal zijn voor de reis. Wij zelf zullen rond 10 januari vliegen maar hopen voor de Kerst nog een plekje voor Blanca te kunnen vinden op een vlucht met vluchtbegeleider. Of het lukt om tussentijds een vlucht te vinden is natuurlijk een erg onzekere factor en daarom overwegen heel misschien de baasjes Gjalt en Ellen om Blanca zelf te gaan halen zodat ze voor de Kerst bij hen kan zijn …. Een mooiere Kerst voor Blanca zou je je niet kunnen voorstellen..!!!
.
.
Zaterdag 2 december 2017
.
Update van Flor, Mia en Morky.
Foto’s spreken boekdelen. Daarom hebben we deze keer allerlei foto’s opgenomen en van een kleine verklarende tekst voorzien.
Hier rechts geeft Morky Mia likjes. Hij wil goede maatjes met Mia blijven want samen mogen ze graag rennen door het bos.
.
.
Het wordt wel langzaam tijd dat Morky nu weer een eigen baasje gaat vinden. Daarom zullen we zijn adoptiepagina aan passen
.
.
.
Hier rechts komen we net uit het bos en dan krijgen ze allemaal eten. Flor laat zien dat haar angst voor mensen selectief is want als Annerie voor hen aan het zorgen is, valt er van de angst voor mensen maar weinig te merken. De rest van de club durft er ook bij te staan dus dan is zij ook veilig.
.
.
.
.
.
Dat zelfde gebeurt ook als we even plaats nemen op de loungebank. Onze hondjes komen dan altijd gauw bij ons liggen om lekker te kroelen. Nou daar wil Floor wel deelgenoot van worden. Nog net buiten handbereik maar er wel bij willen zijn… Goed zo Flor..
.
.
Het verschil is enorm als je ziet hoe Flor in zes weken is vooruit gegaan. Ze wil nu overal bij zijn en durft af en toe zelfs een beetje te dollen. Natuurlijk blijft ze wat angstig als ze denkt dat je haar aankijkt of wanneer er hard gesproken wordt. Het is voor haar een constante afweging tussen overal bij willen zijn maar ook het liefst onzichtbaar willen zijn. Zolang wij de indruk geven dat we haar niet zien dan heeft ze de meeste lef. Het gekke is dat als we rustig zitten ze net zo lief bij ons komt zitten om dan geaaid te worden. Dat doen we dan ook veelvuldig en ook dat heeft al mooi resultaat opgeleverd. Wat nog moeilijk voor haar is, is niet in paniek te raken als er iemand recht op haar afloopt. Hier wordt natuurlijk ook druk aan gewerkt. We zijn nu zo ver dat ze blijft staan als we haar in alle rust benaderen om de riem aan te doen. Immers ze wil graag mee. Eenmaal met de riem aan lijkt ze een stuk meer zelfvertrouwen te hebben. Hou je haar tijdens de wandeling kort dan loopt ze keurig mee met af en toe nog een angstige blik. Geef je haar tijdens het wandelen een lange lijn dan wil ze nog al eens in de lijn gaan hangen om zo haar weg te kiezen terwijl je dan voortgesleept wordt. Haar naam noemen en ‘rustig’ zeggen is voldoende om haar even stil te laten staan waarop ze wacht tot je bij haar bent. Dan wordt ze beloond met een aai over haar bolletje en als je haar dan zegt ‘ga maar’ dan wandelt ze weer verder. Natuurlijk zal dan stukje bij beetje de lijn weer strak komen te staan maar dan kun je het ritueel herhalen. Ook de blinde paniek bij het tegenkomen van vreemde mensen is nu een stuk minder geworden. Maandag gaan we oefenen bij de supermarkt….
.
.
.
.
Zondag 3 december 2017
.
.
Het is vroeg in de ochtend als ik weer achter mijn laptop kruip om het weekjournaal af te maken. Terwijl ik de regen hoor leg ik de laatste hand aan het weekjournaal. Flor en Nellie liggen nog in de caravan te slapen. Mia, Botas, Pichi en de kleine Morky hebben zich bij mij gevoegd en een eigen plekje gezocht om daar hun nachtrust voort te zetten. Deze heerlijk vreedzame sfeer en serene stilte geven me een bijzonder rijk gevoel …
Berichtjes van ….
.
Femke baasje van Nela stuurde ons dit bericht.
.
Hoi lieve Ton en Annerie
.
Hoe gaat het? In het weekjournaal heb ik zojuist weer een en ander aan updates gelezen. Erg leuk om door de nieuwtjes heen te gaan. Hier met ons gaat het verder goed.
.
Dus ook met Nela. Ja, het gaat heel goed met haar. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat ze blaakt van gezondheid en niks mankeert. Ook in gedrag verandert ze nog steeds joh. Ik bedoel, ze laat nog steeds nieuwe dingen van zichzelf zien. Kennelijk duurt een wenproces dus echt wel een poosje.
.
Oh het is een genot gewoon. Ik kan er een boek over schrijven; over hoe zij is, over hoe ik haar zie genieten en over onze band en ons contact samen. Vorige week had die lieverd alleen ineens diarree. Niet te zuinig. Ik heb haar toen op aanraden van de dierenarts gekookte kip en zilvervliesrijst gegeven en dat hielp. Ik ben erna toch ook nog overgestapt naar andere en nog betere brokken. Daar doet ze het zienderogen veel beter op. Het is soms even zoeken. Bij elke hond is het natuurlijk weer anders. Ben blij dat ik nu het beste voer voor haar heb gevonden.
.
Nela speelt trouwens erg graag met kattenspeeltjes. Vooral met speelgoedmuizen. Ze gooit ze dan de lucht in en gaat er als een dolle mee aan de haal. Ik heb de muizen even gecheckt op veiligheid hoor, want ze zijn natuurlijk niet gemaakt voor honden, maar er kan niks mee mis gaan. Jullie hebben me toch niet stiekem een kat gestuurd he?! Hahaha.
.
Ik was erg blij met de reacties op mijn stukje in het journaal. Die hebben me heel erg goed gedaan. Tot nu gaat het prima. Ik hoop dat dit zo nog heel lang mag blijven. Ze wordt gewoon 100! En met die negen kattenlevens komen we een heel eind.
.
Succes met alles jullie en geniet lekker van de beestjes. Tot een volgende update.
.
Liefs voor de hele roedel hihi,
Femke en Nela
.
…… Lief dat jullie aan ons denken. Dat voelen we ook. Wij denken ook aan jullie. Nela en ik zien jullie als peetpapa en peetmama. En ik snap dat je niet weet wat je dan kan schrijven, maar schroom niet hoor. Jullie zijn altijd welkom; bij ons thuis en in de mailbox.
.
Leuk dat Nellie in het journaal komt. Ik zal deze week even wat foto’s op de app zetten zodat deze erbij kunnen.
.
Geef je jullie schatten liefs van ons?! En heel veel dikke knuffels.
Tot de volgende keer weer.
Lieve groetjes terug van ons,
Femke en Nela
.
Even de kamer uit en dan treft ik het zo aan. Nela haalt dan veel van haar speelgoed uit de speelgoedmand en legt die op het kleed, Kan dan blijkbaar niet kiezen. Te schattig gewoon… .
Het is haar weer gelukt om een totaal plaatje te sturen. haha CHAPEAU !!!!
Goeiedag,
Gos is nu ruim drie maanden bij ons en het gaat geweldig. Hij begint nu door te krijgen dat hij veel vrijheid heeft en dat benut hij ook! Maar nooit slecht, wel wat ondeugend. Maar als we hem roepen komt hij altijd terug. Binnen kan hij heerlijk op de bank liggen en buiten lekker spelen met zijn touw. (zie foto’s en filmpje). Gaat ook prima met onze twee andere honden. Af en toe moet er even rangorde worden bepaalt, maar dat hoort erbij. We zijn blij met hem!
Groetjes Wilma en Roger Visser
Den Helder
.
.
Eef Lammers
De Dierenbescherming is nooit voor buitenlandse honden geweest die naar Nederlandse baasjes gingen. Ach ja, dat was niets nieuws.
.
Maurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.
Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
.
Registratie van uw hond is verplicht
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.
.
Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Niet alles is speelgoed”
.
.
.
.
.
.
=============================================
.
.
De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.
.
SNUFFEL DIERENMISSIES
.
.
Wellicht wilt u:
eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen,
kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij,
kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood
of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….?
.
Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400
.,
GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
Bekijk onze donatiepagina en bekijk zie het leger van onze donateurs
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond.
Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn.
Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden.
Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.
.
oktober 2017 | ||||||
ma | di | wo | do | vr | za | zo |
– | – | – | – | – | – | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | – | – | – | – | – |
november 2017 | ||||||
ma | di | wo | do | vr | za | zo |
– | – | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | – | – | – |
december 2017 | ||||||
ma | di | wo | do | vr | za | zo |
– | – | – | – | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
januari 2018 | ||||||
ma | di | wo | do | vr | za | zo |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | – | – | – | – |
februari 2018 | ||||||
ma | di | wo | do | vr | za | zo |
– | – | – | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | – | – | – | – |
maart 2018 | ||||||
– | – | – | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
juli 2018 | ||||||
ma | di | wo | do | vr | za | zo |
– | – | – | – | – | – | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | – | – | – | – | – |
augustus 2018 | ||||||
ma | di | wo | do | vr | za | zo |
– | – | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | – | – |
===============
Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.
We zien uw reacties graag tegemoet.
Groetjes, Annerie en Ton
Dierenmissies Weekjournaal