WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN
.
Beste lezers,
Deze week lezen we dat we geen gebruik meer mogen maken van willekeurige vluchtbegeleiders, een dierenarts op zoek is naar een baasje, er weer katten gered zijn van verwaarlozing, politiek voor onderzoek naar illegale hondenhandel is, is er een eenzaam jong vosje gered, zoeken we met de politie een kattenkiller, onze Pichi echt een oud baasje wordt, Sara en Arie weer naar huis zijn gaan. In de column zien we een verband tussen de afschaffing van de Coronamaatregelen en de toenemende drukte in de asiels, en bij de (on)zin van de week doen we een beroep op uw geweten om uw hond niet te lang alleen te laten. Voorts hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…
– Speciaal bericht: Vluchtbegeleiders kunnen niet meer…
– Wie is het baasje van deze windhond ?
– In beslagname van vervuilde katten na meerdere meldingen.
– Onderzoek illegale hondenhandel aangeboden aan Kamer
– Moederloos vosje gered door dierenambulance Uden: ‘Onderkoeld en zwak’.
– Politie vraagt om uw hulp : bij het vinden van de kattenkiller in Almere
– Goed nieuws voor de windhond met de gebroken poot.
– We hebben beetje treurig nieuws te melden over onze kleine Pichi.
– Sara en Arie weer naar huis
– Lia en Tommie mogen het asiel verlaten.
– Stevie’s World (advertentie)
– Leuk filmpje: Ruimte genoeg …. als je maar geen poepie laat …
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– De vierkante column van Ton met: Corona maatregelen versoepelen, asiels krijgen het erg druk …
– De (on)zin van de week: Even alleen kan maar het moet niet te lang duren.
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.
.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!
.
.
GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER
.
.
>>>SPECIAAL BERICHT <<<<<
We hebben jarenlang gebruik gemaakt van vrijwilligers die zich aan hadden gemeld als vluchtbegeleider. Talloze hondjes zijn zo naar een baasje in Nederland gevlogen. Dit mag helaas niet meer. De NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) steekt hier een stokje voor. Alleen als je zelf eigenaar bent van een hond die je wilt importeren, dan mag je hem meenemen uit het buitenland maar de hond moet dan voorzien zijn van Europees paspoort, gezondheidsverklaring en traces* die op een uniek basis nummer is aangevraagd bij de RVO. Voorts moet de hond dan officieel aangemeld en geregistreerd worden.
Hierover is de regelgeving overduidelijk…
Een Stichting mag geen gebruik maken van vluchtbegeleiders: Het is niet toegestaan om gebruik te maken van vluchtbegeleiders. Dieren die door of voor een stichting worden geïmporteerd vallen onder het commerciële verkeer. Deze dieren vliegen als cargo (in het ruim) en dienen gekeurd te worden op een inspectiecentrum aan de hand van een gezondheidscertificaat dat de dieren vergezelt. Als er sprake is van eigendomsoverdracht valt het altijd onder commercieel verkeer, ongeacht of het aantal honden groter of kleiner is dan 5.
* Traces is een overkoepelend Europees netwerk van veterinaire gezondheid dat de import en export van handel in dieren en dierlijke producten registreert, certificeert en monitort. In principe regelt de exporterende partij de registratie in TRACES, maar een importerende stichting kan dit ook zelf regelen. De geadresseerde in het gezondheidscertificaat staat op naam van de stichting.
Meer lezen over de regelgeving omtrent import en export van honden en katten?
KLIK HIER
.
.
>>>Wat zijn de nieuwe eisen aan de tijdelijke opvangadressen !!!!<<<
De tijdelijke opvangadressen moeten een UBN nummer aanvragen bij RVO en voldoen aan de eisen van vakbekwaamheid. Lees de regelegeving die ook geen ruimte laat voor een alternatieve interpretatie…
(Tijdelijke) opvangadressen moeten de dierlocatie (UBN) registreren: Heeft u een stichting die zwerfhonden importeert die geen eigenaar hebben? En is uw stichting houder of eigenaar van de honden? Dan moet u zich registreren met een uniek bedrijfsnummer (UBN) bij de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO). Bij RVO kunt u een UBN aanvragen. Heeft uw stichting opvangadressen dan is hierbij ook sprake van bedrijfsmatigheid. Deze opvangadressen moeten ook een UBN aanvragen bij RVO.
(Tijdelijke) opvangadressen moeten een vakbekwaamheidsbewijs hebben: Zowel stichtingen als hun opvangadressen moeten een beheerder hebben met een vakbekwaamheidsbewijs. Kijk voor meer informatie over de eis voor een beheerder op de site van RVO.
Let op de eisen voor huisvesting: De algemene huisvestingsregels staan in hoofdstuk 1 van het Besluit houders van dieren. De huisvestingsregels voor honden en katten staan in hoofdstuk 3 en in Nota van toelichting: paragraaf 5.5. laatste alinea). Exacte afmetingen waar de hokken aan moeten voldoen, staan in het oude Honden- en katten besluit uit 1999.
.
.
>>> Totaal overzicht relevante wetgeving <<<
Voor de liefhebbers geven we hieronder een overzicht van de wet en regelgeving waaraan we als Stichting Dierenmissies moeten voldoen om voor Nederlandse baasjes hondjes en uit het buitenland te kunnen importeren. Desgewenst kunt u de wetten en regelingen lezen door op er op te klikken.
- Wet dieren
- Besluit houders van dieren
- Regeling houders van dieren
- Regeling Handel levende dieren en levende producten
- Besluit identificatie en registratie van dieren
- Regeling identificatie en registratie van dieren
- Verordening (EG) 1/2005 (transportverordening)
- Richtlijn 92/65 EEG
- Verordening (EG) nr. 576/2013 (uitvoeringsverordening)
- Verordening (EG) 577/2013
- Verordening (EU) 2017/625 (OCR)
.
.
.
De week van dag tot dag:
.
.
.
Maandag 24 mei 2021
..
Wie is het baasje van deze windhond ?
Wie is het baasje van deze windhond? Dierentehuis Louterbloemen in Dordrecht heeft nog geen idee, de eigenaar van het ernstig gewonde teefje heeft zich nog niet gemeld. ,,De wond op haar rechter voorpoot is zo erg ontstoken dat de poot mogelijk geamputeerd moet worden”, aldus beheerder Mirjam Addiks.
Op 17 mei kreeg dierentehuis en dierenambulance Louterbloemen in Dordrecht een melding over een hond die op de Zeedijk in Dordrecht strompelde met een spalk en verband om haar poot. ,,Toen ze binnenkwam, zagen we meteen dat het goed mis was met de poot. Die stonk en het verband was vies en slordig omgebonden. De wond daaronder bleek flink ontstoken”, vertelt Mirjam Addiks.
Volgens de dierenarts is het teefje één tot twee weken geleden geopereerd aan haar rechter voorpoot. ,,Dat kon de dierenarts zien aan een röntgenfoto.” De hond had een fractuur opgelopen, er is een pin geplaatst om het bot te stabiliseren. ,,Er is dus wel moeite gedaan om het dier te helpen”, zegt Addiks.
Bij de nazorg van de wond is er echter iets flink misgegaan. ,,Na zo’n operatie moet een dier regelmatig terug voor controle. Er wordt dan een spalk met verband geplaatst en de wond moet goed verzorgd worden. Inmiddels steekt de pin door de wond naar buiten. De wond is meer open gaan staan en zó erg ontstoken dat de kans op amputatie groot is. We zien veel ellende, maar dit is wel erg schrijnend.”
Sinds 17 mei heeft niemand zich gemeld. Pippo, de naam die het team van Louterbloemen voor de hond heeft gegeven, is niet gechipt, dus de eigenaar is niet te achterhalen. Oproepen op sociale media-kanalen – op Facebook is het bericht inmiddels ruim 1200 keer gedeeld – hebben niets opgeleverd. Ook bij dierenartsen uit de regio doet het verhaal geen belletje rinkelen.
We nemen liever geen beslissingen voor de eigenaar als blijkt dat de voorpoot echt geamputeerd moet worden
,,Als jouw huisdier zou ontsnappen, dan ga je toch overal zoeken? Is het dier ontsnapt? Wilde iemand van haar af?” Addiks zit vol vragen en vindt de situatie moeilijk te begrijpen. ,,We nemen liever geen beslissingen voor de eigenaar als blijkt dat de voorpoot echt geamputeerd moet worden…”
Opvallend is de blauwe halsband die het dier draagt. ,,Het is een windhond, een soort kleine greyhound. Het is zo’n aandoenlijk dier, zó ontzettend lief. Alleen als je haar poot aanraakt, raakt ze in paniek. Ze heeft veel pijn, daarvoor krijgt ze pijnstillers. Verder wordt ze ook behandeld met antibiotica.”
Noodpotje
Het teefje, naar schatting een jaar of drie of vier oud, moet elke twee dagen een bezoek brengen aan de dierenarts. ,,De open wond moet nu echt onder controle komen. Bij een verbandwissel moet het dier telkens weer onder narcose, dat gaat niet zonder verdoving. Dat doet te veel pijn.” De kosten neemt Louterbloemen momenteel voor haar rekening.
,,Ik weet nog niet hoe duur het gaat worden. Maar het tikt aardig aan. Het dier telkens onder narcose brengen kost al tweehonderd euro. En dan komen onder andere de wondreiniging, een nieuwe spalk, infuus, antibiotica, een speciale laars zodat de wond niet nat wordt, er nog bovenop.” Louterbloemen hoopt dat de eigenaar zich snel meldt. ,,Mocht dit niet het geval zijn, dan blijven wij Pippo natuurlijk verzorgen. Iedereen binnen ons team is betrokken en probeert geld in te zamelen voor haar behandeling, die nog lang gaat duren.” Voor donaties verwijst Louterbloemen naar het ‘noodpotje’ op hun website.
.
.
Dinsdag 25 mei 2021
Op zaterdag 22 mei 2021 zijn de taakaccenthouder Dieren binnen Criminaliteit en GGP (DCG) samen met de gemeente Tilburg en een inspecteur van de Landelijke Inspectie Dierenbescherming naar een woning geweest waar 25 katten zaten. De aanleiding van dit bezoek waren meerdere meldingen van verwaarloosde katten en een vervuilde woning.
Ter plaatse bleek dat de noodzaak om een dierenarts te laten komen. Deze constateerde dat er 13 katten direct mee moesten naar een dierenartspraktijk voor verder onderzoek. Deze katten hebben de juiste medische zorg gekregen en zijn door ons elders geplaatst.
De overige 12 katten hadden geen directe hulp nodig maar zullen middels hercontroles in de gaten gehouden worden.
Een fijne en goede samenwerking tussen DCG (voormalig dierenpolitie), gemeente Tilburg en Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming.



.
Bron Hart van Nederland
.
.
.
Onderzoek illegale hondenhandel aangeboden aan Kamer
.
Demissionair minister Carola Schouten van LNV heeft onlangs per brief aan de Tweede Kamer het onderzoek over de hondenhandel door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) aangeboden.
Dat rapport zal te zijner tijd worden besproken in een vergadering van de vaste commissie LNV; een harde datum is daarvoor nu nog niet gepland.
De KNMvD (Beroepsorganisatie voor dierenartsen in Nederland) is blij dat het onderwerp op de Kameragenda staat. Wij zetten ons immers al jaren in voor een stevige bestrijding van de illegale/malafide hondenhandel en werkten ook mee aan dit CCV-onderzoek.
Wij bepleiten een aanpak over meerdere sporen. In het onderzoeksrapport zien we mogelijke oplossingsrichtingen die worden aangedragen ook terug (op pagina’s 17/18):
- Toezicht en handhaving versterken door bundeling krachten (KNMvD-pleit-bij-nvwa-voor-meer-handhavingscapaciteit-op-illegale-hondenhandel en Samen-in-de-strijd-tegen-illegale-hondenhandel)
- Traceerbaarheid en identificatie van de hond vergroten (In-een-oogopslag-helderheid-over-alle-geregistreerde-honden-in-nederland/)
- Koopgedrag en consument beïnvloeden, met onder meer Fairdog.
.
.
.
.
Woensdag 26 mei 2021
.
Moederloos vosje gered door dierenambulance Uden: ‘Onderkoeld en zwak’

De dierenambulance in Uden werd zondag ingeschakeld om een vosje, dat radeloos door een woonwijk in Overloon liep. Eenmaal ter plaatse bleek dat het om een jonge vos ging, die zijn moeder al een tijdje kwijt was.
Waar de moeder is gebleven is een raadsel, maar gelukkig kon de vos rekenen op de goede zorgen van vrijwilligers van de dierenambulance. “Het beestje was zo uitgeput dat het was gaan slapen in een perkje, midden in bewoond gebied. Het beestje was onderkoeld en heel zwak, wat erop duidt dat hij zijn moeder waarschijnlijk al een tijdje kwijt was”, meldt de dierenambulance op Facebook.
Vos viel direct in slaap
Hij kreeg een warme ‘nepmoeder’ in de vorm van een snugglesafe-kruikje en viel direct in slaap. Het dier is naar een gespecialiseerde opvang gebracht, waar hij niet alleen op krachten kan komen, maar waar hij ook wordt voorbereid op een terugkeer in de natuur.
Bron Hart van Nederland
.
.
.
.
Donderdag 27 mei 2021
.
Zaterdag 29 mei 2021
.
Arie en Sara weer naar huis.
.
Na 14 dagen vakantie is vandaag de vakantie van Sara en Arie afgelopen. Rond 11.00 uur kwam het bazinnetje Ingrid de twee lieverds halen. Het weerzien was hartelijk en ze werd overstelpt met liefde. Wij kunnen alleen maar verslag uitbrengen over hoe het is geweest. Natuurlijk hebben we gedurende hun verblijf regelmatig laten weten hoe het met ze ging maar even bijpraten is natuurlijk altijd leuk. We werden door Ingrid nog eens extra verwend met heerlijk vis en een prachtige bos bloemen. Op naar de volgende vakantie maar weer…
.
.
.
.
We hebben een beetje treurig nieuws te melden over onze kleine Pichi.
.
Dat Pichi een oudje is wisten we al. Zijn leeftijd is wat onduidelijk. Volgens zijn paspoortje is hij 12 jaar maar we verdenken hem van minstens 14 of 15 jaar te zijn. Dat wil natuurlijk niets zeggen maar dat hij ouderdomsverschijnselen laat zien doet ons realiseren dat we de realiteit onder ogen moeten zien. Hij is doof geworden en inmiddels wordt hij steeds minder sterk in de achterpootjes. Als hij niet ligt te slapen dan waggelt hij op een onstabiele manier en hij struikelt regelmatig over een kleine oneffenheid. Soms zakt hij door zijn achterpootjes. Hij is wat bang geworden voor de andere hondjes die hem per ongeluk omver kunnen lopen. Drie treden beklimmen is voor hem te veel gevraagd en hij staat dan voor de treden te wachten tot we hem even dragen. Hem op de bank tillen deden we al want daar kon hij alleen niet op komen. Hij wil namelijk niets liever dan dicht tegen je aan liggen, net alsof hij constant steun en veiligheid zoekt. Ook eraf helpen is een must omdat hij niet meer de veerkracht heeft in de voorpootjes om zichzelf op te vangen als hij er af springt. Als we te laat zijn klapt zijn koppie op de grond.
Het tempo van wandelen wordt steeds lager. Soms draag ik hem een stuk van de wandeling omdat hij dan gewoon te moe is. Als we vroeg in de morgen, rond half zeven, de eerste wandeling maken, dan heeft hij nog de meeste kracht. Maar als we rond de middag een wandeling maken dan wil hij het liefs blijven slapen. Ergens in de middag even in de tuin een klein plasje doen, is dan voor hem voldoende. In de avond slenteren we weer door het bos maar moet hij uiteindelijk het laatste stukje gedragen worden. Ach… het geeft allemaal niets maar we maken ons gewoon een beetje zorgen. Hij is een fragiel oud mannetje geworden en dat mag natuurlijk ook. Toch hopen we nog lang voor hem te mogen zorgen want hij is de grootste kroeldoos die je je kunt voorstellen. We hopen dat we hem nog lekker lang kunnen verwennen.
Onderstaand filmpje is gemaakt tijdens de ochtendwandeling met Botas, Pichi, Mia, Flor en onze logees Arie en Sara. Een avontuurlijk deel van de wandeling wordt getoond. Dicht bij ons huis is Pichi hier nog fris en omdat ik de hondjes film wacht Pichi steeds om er zeker van te zijn dat ik eraan kom. De anderen gaan lekker hun gang. Arie zit aan de lijn omdat hij net iets te veel jachtinstinct heeft. Hij snuffelt er op los en duikt steeds aan de lijn de bosjes in …
.
.
.
Zondag 30 mei 2021
.
Lia en Tommie mogen het asiel verlaten.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes…
Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Gisteravond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij op Facebook verschenen.
We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.
.
.
.
.
KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.
De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.
Voor vragen over SteVie’s World mail naar: info@steviesworld.nl
.
.
.
.
.
.
.
.
Weer een leuk filmpje ter ontspanning:
.
Ruimte genoeg … tenzij er een poepie wordt gelaten …
.
.
.
.
.
.
.
<<advertentie>>
.
.
.
.
.
.
Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.
Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.<<advertentie>>
.
Bezoek de webshop door de foto te klikken…
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.
.
.
.
..<<Advertentie>>
Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?
Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel.
.
.
.
.
.
.
.
COLUMN NIEUWS
De 4-kanten column van Ton
Corona maatregelen versoepelen, asiels krijgen het erg druk …
.
Helaas is de verwachting waar geworden. De eerste Corona-hondjes worden terug gebracht of belanden in een asiel. Er is keer op keer voor gewaarschuwd. De Coronatijd kan geen reden zijn om een hond als huisdier te nemen. Veel pups zijn in Coronatijd aangeschaft omdat het niet alleen wel leuk en gezellig leek om zo’n beestje te hebben nu veel mensen thuis konden werken, maar ook omdat het de reden gaf om buiten te komen tijdens de avondklok en om de eenzaamheid te doorbreken. Mensen hadden ineens veel tijd maar ja nu de coronamaatregelen versoepeld worden is de noodzaak om een excuus-hond te hebben vervallen. De avondklok is immers afgeschaft dus kan iedereen weer in de avond en nacht buiten lopen en nu de baas weer verwacht dat je vaker op kantoor komt is de hond alleen maar lastig…. Je moet opvang of een uitlaatservice regelen en dat kost dan ook weer de duur verdiende centjes …
Wat als dan het hondje ook nog oorspronkelijk uit het buitenland komt ? Dierenmissies is mordicus tegen het systeem dat eerst honden naar Nederland gehaald worden om dan vervolgens, vanuit een gastgezin, naar een nieuw baasje gezocht wordt. Wij vinden het niet goed dat een hondje uit een vertrouwde omgeving (opvang in Spanje) wordt gehaald en vervolgens bij wild vreemde mensen in Nederland moet wennen (Gewenningsperiode duurt al gauw drie maanden) om kort daarna weer te verhuizen naar een definitief baasje… Men vergeet dat zo’n beestje al een relatie met een baasje heeft gehad, dat die om wat voor reden dan ook is verstoord waardoor hij in een asiel terecht kwam. Wij vinden dus dat de hond zo min mogelijk moet verhuizen om de relatie tussen mens en hond niet onnodig te verstoren. Alleen in het geval er zich een calamiteit voordoet, waardoor de hond met spoed weg moet bij zijn baasje, dan is een tijdelijk opvangadres natuurlijk wel een optie.
Het feit dat een hondje al in Nederland is en dat een tijdelijk gastgezin er alles aan zal doen om een baasje te vinden, werkt een “impulsaankoop” in de hand. De organisatie die voor de opvang en de adoptie bemiddelt zal natuurlijk betogen dat elke adoptie met zorg is omkleed en dat er allerlei checks plaatsvinden om er zeker van te zijn dat de matching tussen baasje en hond goed en voor het leven is maar ja …..
De adoptie bij Dierenmissies duurt al gauw van drie tot zes weken. Even snel een hondje uitkiezen en meenemen is er niet bij. Hoe dat bij ons in zijn werk gaat is te lezen op de website. In ieder geval is het de bedoeling dat een hondje direct vanuit de opvang in Spanje naar een baasje in Nederland gaat. Naast de begeleiding van Dierenmissies kunnen kunnen potentiele baasjes de adoptieperiode van weken kunnen benutten om nog eens goed over de adoptie na te denken en de consequenties van de adoptie te overwegen. Zo weten we zeker dat het in ieder geval geen impuls beslissing is zoals zo vaak gebeurd met als gevolg dat de hond terug in het als beland.
Een extra nare ervaring is dat de aangeschafte coronapups, die nu terecht komen in een asiel, slecht of niet opgevoegd zijn. Het zijn stuk voor stuk probleem hondjes geworden die extra opvoeding behoeven. Ze kunnen niet alleen thuis zijn en of zijn slecht gesocialiseerd. Dat is dan te wijten aan de egocentrische baasjes die niet uit liefde maar puur uit eigen belang in Coronatijd een hondje hebben genomen.
.
.
.
.<<Advertentie>>
.
klik op de foto om de website te bezoeken
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Wist u overigens dat we al ruim 5,1 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?
.
.

MMMM…. even nadenken …
.
Afsluitend hier de (on)zin van de week:
.
Even alleen kan maar het moet niet te lang duren.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.
.
.
.
.
Ocean en Luna van 21 juli tot 14 aug 2021
.
.
.
.
.
.
.
Lizzy van 28 juli tot 18 augustus 2021.
.
.
.
.
.
.
.
Saar en Arie van 10 september tot 5 oktober 2021
.
.
.
.
.
.
King van 12 oktober tot 10 januari 2022
.
.
.
.
.
.
Lizzy van 28 december tot 2 januari 2022.
.
.
.
.
.
.
,
.
Lizzie van 24 februari tot 6 maart 2022.
.
.
.
.
.
Banjer (Bambu) van 26 februari tot en met 5 maart 2022.
.
.
.
.
.
.
.