Beste lezers,
In dit weekjournaal beginnen we met een bericht van Karen Soeters dat hun werk opnieuw tot succes heeft geleid, zijn de Turkse honden zware concurrenten, mag Sofi naar een baasje, lezen we het verhaal van Canelo, zoekt de politie het baasje van twee katjes, troost de politie Roos en beschrijven we de laatste vakantiedagen van Pelle en Chico. Zien we wat Jolande heeft verzameld aan geld voor de strijd tegen Parkinson. In de vierkante column vertellen we over wat een hond allemaal van tijdens een wandeling aan etenswaren tegen kan komen dat niet altijd veilig is en in de onzin van de week zien we dat regelmatig complimenteren je hondje goed doet. Natuurlijk hebben we meer leuke en of interessante onderwerpen te lezen hoor. Kijk maar…
– Succes-bericht van Karen Soeters.
– Honden uit Turkije
– Sofie mag het asiel verlaten.
– De Spaanse Benshi heet Caneló
– Animal Webshop (advertentie)
– Politie: Zoeken de eigenaar van gedumpte katjes..
– Agenten verrassen Roos (9) nadat haar kat wordt doodgereden door politieauto
– De laatste vakantiedagen van Pelle en Chico.
– De strijd tegen Pakinson
– MEDEDELING: Tijdelijke beperking opvang logeerhondjes.
– Afscheid van Pelle en Chico en het welkom van Arie.
– Berichten van baasjes:
– Registratie van uw hond is verplicht
– Leuk filmpje ter vermaak Eindeloos pratende hond
– De 4-kanten column van Ton met: Een ongewild hondenmenu.
– (On)zin van de week: Vaak je hond laten blijken dat je trots op hem bent is erg belangrijk.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!
.
.
GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER
.
.
De week van dag tot dag:
.
.
Maandag 2 september 2024
.
Succes-bericht van Karen Soeters.
.
.
.
Dinsdag 3 september 2024
.
Honden uit Turkije
.
Het is een slechte tijd voor de hondjes ut Spanje. Jaren geleden was Spanje het land waar we onze verontwaardiging over het hondenleed niet meer voor ons konden houden. Groepen met zwerfhonden zijn er zo goed als verdwenen. Maar het hondenleed voor de honden die 20 kilometer van de kust af wonen is er nog steeds en dan natuurlijk vooral de galgo’s die voor de jacht gebruikt worden, de honden die aan de ketting liggen om een erf te beschermen of de honden die zonder enig medeleven op straat worden gezet. Maar ja, Stichting Dierenmissies en nog tal van bonafide stichtingen, doen dit werk voor Spaanse hondjes al bijna 15 jaar. Het is al moeilijk genoeg om de focus gericht te houden op deze viervoeters die een beetje empathie hard kunnen gebruiken.
Toen de oorlog in Oekraïne uitbrak zorgde dit voor een stroom aan asielhondjes uit dit land en kwamen de Spaanse hondjes plots voor veel nieuwe potentiële baasjes, op een tweede plaats. En nu komt er die idiote wetgeving in Turkije bij die de zwerfhonden aldaar vogelvrij maken. We hebben vorige week al bericht over de gevonden massagraven die nu gevonden zijn waarin de stoffelijke overschotten van honderden honden zijn gevonden waarvan een aantal ook nog eens gemarteld bleken voor ze te zijn gedood. Het ziet er naar uit dat de Spaanse zwervertjes nu op een derde plaats zullen komen.
Natuurlijk zijn er altijd ook adopties uit andere werelddelen geweest en is de aanduiding 2e of 3e plaats maar een subjectieve gradering om het probleem in simpele vorm te kunnen schetsen. De wereld lijkt in
brand te staan en het lijkt net of we een strijd aan het voeren zijn om maar aan te tonen wie de meest zielige honden ter adoptie aanbiedt. Lieve lezers, dit is idioterie. Elke hond die een baasje behoeft en die een eigen mandje krijgt, is er eentje minder. Denk niet dat we het probleem van de asielhonden of zwervertjes op kunnen lossen. Wel kunnen we een hondje en fijn tehuis bieden waar die schat tot zijn recht kan komen in een veilige omgeving. Dat is al meer dan genoeg …. de truc is gewoon dat we veel baasjes moeten vinden.
Vanzelfsprekend hopen we dat er Spaanse zwervertjes een Nederlands baasje krijgen maar voelt u zich niet bezwaard als u uw hart verliest aan een hulpbehoevend zwervertje uit een ander land. Zoals we al aangaven is elk gered hondje een persoonlijk succesje die voor de gelukkige de verandering voor zijn leven is. …
.
.
.
.
Woensdag 4 september 2024
.
Sofie mag het asiel verlaten.
.
Jippie !!! Sofi heeft een baasje gevonden.
Deze lieverd mag het warme asiel verlaten en naar een echt eigen baasje gaan.
We wensen haar en super fijn leven toe.
.
.
.
.
.
De Spaanse Benshi heet Caneló
.
In het centrum van Cádiz vind je een aangrijpende en tragische geschiedenis die nu is omgevormd tot een animatievideo (onderaan het artikel te bekijken). Het verhaal van Canelo, de Spaanse Hachiko (de hond in de film met Richard Gere), is niet alleen een ode aan de onvoorwaardelijke loyaliteit van honden, maar ook een prachtig verhaal over de bijzondere verbinding tussen mens en dier.
Canelo, een schattige bastaardhond, heeft meer dan twaalf jaar voor de ingang van het ziekenhuis Puerta del Mar gewacht op zijn baasje, zonder te beseffen dat zijn dierbare vriend nooit meer terug zou komen. Hun bijzondere band laat mooi zien wat echte loyaliteit en liefde is.
Canelo wordt vaak aangeduid als de Spaanse hachiko, een referentie naar de beroemde hond uit Japan die jarenlang wachtte op zijn overleden baasje bij het station van Shibuya. Net als Hachiko werd Canelo een symbool van trouw en liefde. Maar wat maakt de vergelijking met Hachiko zo bijzonder?
Canelo’s verhaal begint met zijn baasje, een dakloze man die vaak naar het ziekenhuis ging voor nierbehandelingen. Elke keer dat hij daar was, bleef Canelo buiten wachten in de hoop dat zijn eigenaar weer naar buiten zou komen. Op een dag kwam zijn baasje echter niet meer naar buiten, maar Canelo bleef toch trouw op de plek waar ze samen waren gebleven wachten.
De hond werd al snel een lokale held. Buurtbewoners gingen voor hem zorgen; ze brachten eten en zorgden ervoor dat hij veilig en warm bleef. De liefde die de gemeenschap voelde voor Canelo was enorm en zorgde voor een sterke band tussen de hond en de mensen die hem hielpen.
Canelo is twee keer naar een dierenasiel gebracht, omdat sommige patiënten vonden dat hij niet paste bij de hygiëne en gezondheid bij het ziekenhuis. Maar door de protesten van de buurtbewoners werd hij telkens weer naar de ingang van het ziekenhuis teruggebracht.
Wie weet hoelang Canelo loyaal had gewacht op zijn vriend, als een auto op 9 december 2002 niet zijn leven had beëindigd door een aanrijding. Twee jaar later eerde de gemeente Cádiz in 2004 zijn trouw met een straatnaam en een gedenkteken.
Door zijn verhaal ook te delen via films en documentaires, zoals het animatiefilmproject van Animagic, bereikt Canelo steeds meer mensen. Het helpt ons de lessen te begrijpen die we van hem kunnen leren en moedigt ons aan om betere vrienden en verzorgers voor onze huisdieren te zijn. De boodschap van Canelo zal hoogstwaarschijnlijk nog generaties lang voortduren, terwijl hij ons blijft inspireren om de liefde en toewijding van honden te waarderen.
Bron: Spanje vandaag
. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Donderdag 5 september 2024
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Vrijdag 6 september 2024
.
Agenten verrassen Roos (9) nadat haar kat wordt doodgereden door politieauto
De politie in Borculo moest onlangs een moeilijk gesprek voeren met de 9-jarige Roos*. Haar kat was namelijk overleden na een aanrijding met een politieauto. Ze bleek ontroostbaar. Daarom bedachten de agenten iets om haar pijn te verzachten.
Nieuw vriendinnetje
Het verdriet van het jonge meisje raakte de agenten enorm. Ze besloten haar te verrassen om het verdriet enigszins weg te nemen.
“De volgende dag mocht Roos in een politieauto naar het dierenasiel! Roos hoefde niet lang te zoeken. Al snel trok een lief, jong katje haar aandacht”, aldus Schot. Dat werd direct haar nieuwe vriendinnetje: Charlie. “Het verdriet zal zeker nog niet helemaal verdwenen zijn, maar Charlie (…) zal zeker helpen bij de verwerking van het verdriet”, schrijft de wijkagent.
.
.
.
.
.
Zaterdag 7 augustus 2024
.
.
.
De laatste vakantiedagen van Pelle en Chico.
.
Pelle was altijd al een onbezorgde ziel die zich zelf prima kjan bezighouden maar het liefst dicht bij je komt liggen om te knuffelen. Chico was vanaf het begin wat terughoudend en vond het een spelletje om zich te laten vangen om haar riempje aan te doen. Dat is nu helemaal verdwenen en ze voelt zich met de dag zelfverzekerder. Nu blijft ze keurig staan als je haar op wilt pakken om de tap af te dragen of de riem aan wilt doen. Daardoor mag ze ok al een tijdje lang lekker los lopen in het bos bij Botas, Lizzy en Pelle.
Zie de filmpjes van de boswandelingen.
Vroeg in de morgen lekker over de hei struinen.
Hallo Botas en Lizzy … waar blijven jullie nou … Pelle is al veel verder …
Pelle heeft het helemaal voor elkaar
Nu ze ziet dat Pelle helemaal ut zijn bol gaat met een speeltje durft Chico zelf een speeltje uit te zoeken…
En dan is het nu een beetje spelen …
En als het einde van de dag is gaan we slapen.
Dan wil Chico op bed slapen…. en dat gebeurt dan ook …
Tja deze dag is de laatste volle dag van hun vakantie. Morgen komt baasje Els hen weer ophalen. Juist nu Chico zich ook volledig op haar gemak voelt is de vakantie weer voorbij. Ach wellicht komt er nog weleens een vakantie, wie zal het zeggen. Helaas kunnen het afscheid van deze twee in dit weekjournaal niet meer laten zien omdat het al gepubliceerd is voor dit plaatsvindt. Dus dit houden jullie te goed in het volgende weekjournaal.
Net als de komst van grote Arie die nog net met deze twee kanjers kennis zal maken.
.
Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.
.
.
Zondag 8 september 2024.
.
Afscheid van Pelle en Chico en het welkom van Arie.
Volgende week in het weekjournaal.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
MEDEDELING: Tijdelijke beperking opvang logeerhondjes.
In principe nemen we in oktober, november en tot half december geen logeerhondjes meer op. Dit in verband met de rust voor onze eigen hondjes en het feit dat we in die tijd druk in de weer zijn met het inrichten van een appartement dat we naast de camping bewoonbaar moeten maken.
.
– – – – – –
Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.
.
.
.
Berichten van baasjes
.
.
.
.
Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 14 jaar partner is van de Vriendenloterij ?
Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 1.000, 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???
Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..
Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271..
.
.
Een leuk filmpje te vermaak.
.
Een leuk filmpje ….
.
Eindeloos pratende hond
.
.
.
.
.
.
Een ongewild hondenmenu.
.
=== Voor een hond is eten op een vuilnisbelt veiliger dan van een gemiddelde straat in Nederland ===
.
Afgezien van het soort voedsel heb ik het niet over het verdwaalde zakje patat dat nabij een snackbar op straat is beland en door uw hond wordt uitgelikt. Maar wel over etenswaren dat moedwillig door hondenhaters is neergelegd met het doel uw hondje ernstig ziek te maken of dood te laten gaan.
.
Snuffelen doet de hond met de neus aan de grond en de keren dat ik, tijdens mijn wandelingen in het bos, onze hondjes zie graven en wortels zie eten zijn talloos. Moet ik dat verbieden? Welnee, meestal is dat maar heel even en rennen ze daarna weer achter me aan want dan is er wel weer een vogeltje, konijn of ander hondje dat de nodige aandacht verdient…
.
We komen ook wel eens paarpenpoep tegen en daar ben ik wat voorzichtiger mee. De paarden kunnen ingeënt zijn en deze stoffen kunnen ook hun weg naar de paardendrollen vinden in een concentratie waarvan honden ziek kunnen worden als ze dan daar teveel van binnen krijgen. Maar weest gerust één hapje is niet erg hoor. Kom je in meer bewoonde gebieden dan kun je ook kattenpoep tegenkomen en ja, ook meeste honden zullen daar een hap van nemen. Is dat erg ? Tuurlijk niet … OK, de gedachte eraan kan je doen walgen maar je hoeft er niet van in de stress te raken.
Wat bij huizen wel gevaarlijk kan zijn, zijn dode muizen. Als je die open en bloot tegenkomt is de kans groot dat die vergiftigd zijn. Geloof me gerust uw hond lust ook zo’n vers overleden dode muis.
.
Waar ik wel van in de stress én boos kan raken is als ik etenswaren zie liggen op plaatsen waarvan bekend is dat er honden komen en al dan niet los lopen zoals in parken of tussen struiken in bermen. Zeker als dit vleeswaren zijn. We hebben al vaak genoeg van baasjes het droeve bericht gekregen dat hun hondje na een wandeling ziek werd en stierf als gevolg van een vergiftiging. Een vergiftiging kan ervoor zorgen dat de interne organen dienst gaan weigeren en of neurologische schade wordt toegebracht. Vaak wordt dan nog geprobeerd om de maag leeg te maken maar meestal is dat al te laat.
.
Regelmatig worden we opgeschrikt door berichten van honden die gebakken spons hadden gegeten. Het gaf me een déjà vu van 55 jaar gelden toen aan mij, als kind al, werd verteld over deze afschuwelijke werkwijze van hondenhaters. Dit is niet alleen dodelijk maar tevens een vreselijke manier om als hond aan je einde te komen. Een, in een heerlijke vlees-jus, gebakken spons is onweerstaanbaar voor uw hond. Wetende dat hij niet van de grond mag eten zal hij extra snel dat lekker ruikende hapje in de bek nemen en doorslikken. Eenmaal in de maag begint de ellende. Hij zal dorst krijgen en al waterslobberend gaat de spons uitzetten net zolang tot de maag barst met fatale gevolgen. Snel naar de dierenarts om te laten braken is de enige oplossing.
.
Tijdens een wandeling aan een korte lijn is het over het algemeen goed te zien of je hond iets van de grond op wil eten. Het wordt al moeilijker als je de hond aan een lange rollijn hebt waarbij hij lekker zelf wat kan snuffelen om het meest geschikte plekje te vinden om daar zijn behoefte te doen. Laat staan als je op een loosloopplek de honden lekker in alle vrijheid hun gang laat gaan.
.
.
.
Kunnen we dan nergens meer veilig de beestjes laten vrij laten spelen?
.
Natuurlijk wel. Mensen die niet van honden houden zul je overal tegen komen maar de reden dat die dan overgaan tot vergiftiging is meestal vanwege een langdurige ergernis aan de aanwezigheid van honden. Meestal in een gebied waar zij de dieren niet kunnen ontlopen. Een natuurgebied is derhalve statistisch gezien de meest veilige plek om de hond vrij te laten snuffelen.
.
Het is algemeen bekend dat hondeneigenaren graag met elkaar een praatje maken. Maak hiervan gebruik. Het is goed om te horen of er gevallen bekend zijn van vergiftiging op de plaats waar u uw hondje uitlaat of om te horen dat er misschien mensen zijn die zich openlijk hebben uitgesproken tegen de aanwezigheid van honden in uw uitlaatgebied. Een zekere sociale controle kan hierbij echt geen kwaad.
Ik wil niet aannemen dat dat iemand ‘ziek’ moet zijn om zoiets te doen. Dat zou namelijk betekenen dat die persoon er niets aan kan doen en ‘hulp’ nodig heeft om er van te genezen.
.
Ik denk niet dat dit soort hulp past bij de hulp die ik dan graag zou willen bieden…
.
.
.
<<Advertentie>> . a
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Wist u overigens dat we al ruim 7,4 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?
.
.
Afsluitend hier de (on)zin van de week:
.
Vaak je hond laten blijken dat je trots op hem bent is erg belangrijk.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER
.
. . . . . .
|
.
Arie van 8 september tot 26 september 2024 |
. . . . .
Nelson en Doska van 30 december 2024 tot en met 2 januari 2025 |
Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!