Stichting Dierenmissies zoekt:
Vluchtbegeleiders voor traject Barcelona – Nederland
Wie heeft er een reis geboekt met Transavia of KLM naar Barcelona ?????
Ooit vluchtbegeleider willen zijn op de vlucht van Barcelona naar Nederland?
Waarom deze oproep?
In Spaanse asielen zitten hondjes die via het internet een baasje in Nederland hebben gevonden. Dat is natuurlijk prachtig maar hoe komen die dieren bij hun baasje in Nederland?
Transavia biedt hiervoor uitkomst. Op een ticket van een volwassene kunnen (na het kopen van een aanvullend ticket voor de hond of kat) dieren meereizen. Een klein dier (minder dan 10 kg inclusief vervoersmandje en kleiner dan 25 cm in hoogte) kan als handbagage mee in de cabine. Een iets groter dier dient in een kennel in het ruim vervoerd te worden. Het aanvullende ticket voor de hond wordt door stichting Dierenmissies aan u vergoed of voor u aangeschaft. Per vlucht kunnen maximaal 2 kennels in het ruim.
Hoe wordt je vluchtbegeleider?
Alles begint het u mailtje dat u naar dierenmisies@gmail.com stuurt waarin u aangeeft op een bepaalde aangegeven datum met Transavia of KLM te vliegen van Barcelona naar Nederland en dat u bereid bent om als vluchtbegeleider op te willen treden.
Dan wordt door Dierenmissies en het asiel in Spanje bekeken welke hond in aanmerking komt voor transport op het moment dat uw vlucht gepland staat.
Vervolgens vragen we u om uw boekingsnummer op te geven. Dan wordt gekeken of er op de vlucht nog plaats is voor honden. Er mogen namelijk maar twee kennels in het ruim. Is er plaats en hebben en kandidaatje om te reizen dan wordt door Dierenmissies op uw (mensen) ticket een ticket voor de hond geboekt. U krijgt automatisch van Transavia per mail een bevestiging van de bijboeking. U hoeft verder nog helemaal niets te doen.
Wat wordt er van u verlangd?
Vlak voor het inchecken voor uw vlucht van Barcelona naar Nederland zult u op het vliegveld kennis maken met een medewerker of vrijwilliger van het opvangcentrum gelegen nabij Barcelona. Hij/Zij komt de hond, dierenpaspoortje en kennel (waarin de hond zal reizen) brengen en u helpen bij het inchecken. Er wordt aan de balie verzocht om een formuliertje in te vullen met uw naam, adres en uw vluchtnummer. Vervolgens zal de baliemedewerker de kennel van stickers voorzien. Daarna gaat met u met hond en kennel naar de odd-size bagageafdeling waar de hond door het luchthavenpersoneel wordt overgenomen.
U vervolgt uw reis zoals ook het geval zou zijn geweest indien u geen vluchtbegeleider zou zijn. Pas in Nederland wordt er weer iets van u verwacht.
In Nederland aangekomen treft u het dier aan bij de bagageband waar ook de koffers aankomen. U gaat met koffers en kennel naar de aankomsthal waar het baasje en een vrijwilliger van de Stichting Dierenmissies op u wacht om de kennel met hond en paspoortje weer van u over te nemen.
Dit is een erg leuk en emotioneel moment want dan zal het baasje hun nieuwe gezinslid voor het eerst in de armen kunnen sluiten.
Geen moeilijk gedoe en alles wordt keurig voorbereid.
Wat hou je er aan over…?
* een heel dankbaar baasje…
* het fijne gevoel dat je een cruciale bijdrage hebt geleverd aan een beter leven voor een dier dat al genoeg ellende heeft meegemaakt.
* u ontvangt van Stichting Dierenmissies presentje als aandenken en voor de moeite …
Doe mee en stel je beschikbaar als Vluchtbegeleider… !!!!!!!!
Wilt u meer weten over het zijn van een vluchtbegeleider(ster)
Bel gerust voor meer informatie naar Annerie en Ton Bogers
telefoonnummer 06-22225271